Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Roemenië: Mega Image heeft 19% meer omzet in eerste kwartaal

Roemenië: Mega Image heeft 19% meer omzet in eerste kwartaal
De supermarktketen Mega Image zag in het eerste fiscale kwartaal zijn omzet in Roemenië toenemen met 19%. De omzetstijging kwam met name door een uitbreiding van 11,9% van het eigen winkelnetwerk. Mega Image valt onder Ahold-Delhaize. Zodoende is de keten in het afgelopen kwartaal verantwoordelijk geweest voor een toename in omzet van 4,7% Voor het moederbedrijf in Centraal- en Oost-Europa. De totale omzet van Ahold-Delhaize kwam in deze regio neer op €1,44 miljard. In de afgelopen jaren heeft Mega Image in rap tempo zijn winkelnetwerk uitgebreid rondom Boekarest en andere grote Roemeense steden.
Bron: romania-insider.com

Carrefour begint afhaalservice in Brazilië
Carrefour heeft in Sao Paulo een nieuwe afhaalservice geïntroduceerd. De grootste supermarktketen van Brazilië wil hiermee de recente focus op e-commerce verder uitbreiden. Het bedrijf gaf in een verklaring aan dat consumenten met de nieuwe afhaaldienst online hun boodschappen uit kunnen zoeken, waarna ze bij een speciale zone bij de supermarkt langs kunnen komen waar werknemers van Carrefour de bestelling in de auto plaatsen. De afhaaldienst is Sao Paulo nu beschikbaar in de welvarende wijk Pinheiros. Carrefour heeft verder geen informatie gegeven over enige uitbreiding van de service.
Bron: reuters.com

Albert Heijn opent nieuwe winkelconcept in Hoofddorp

Albert Heijn heeft volgens een nieuw concept een vestiging in Hoofddorp geopend. Volgens de keten is de nieuwe winkel het resultaat van een aantal ontwikkelingen op het gebied van nieuwe winkelformules en het eigen assortiment. De winkel heeft bijvoorbeeld extra ruimte op de versafdeling en maakt meer gebruik van technologie in het filiaal. De focus van het filiaal ligt bij verse groente en fruit, zodat AH bij kan dragen aan een gezonder voedingspatroon van zijn klanten.
Bron: esmmagazine.com
 
Spanje: DIA meldt resultaten van eerste kwartaal
De Spaanse keten had in het eerste kwartaal van 2018 een netto omzet van €1,88 miljard. Met uitsluiting van de invloed van de wisselkoers is dat een afname in omzet van jaar op jaar 1,1%. De bruto omzet steeg lichtelijk met 0,2% tot €2,27 miljard. De bruto omzet van het Iberisch schiereiland daalde met 4,3% tot €1,50 miljard. Volgens DIA komt de afname in omzet doordat de totale winkelruimte met 3% is verminderd. Ook is er sprake van een invloed van 1% door de timing van de kalenderdagen van dit jaar. De like-for-like-omzetgroei bleef op het Iberisch schiereiland gelijk, omdat de positieve groei van de Spaanse markt compenseerde voor de afname in omzet in Portugal. Ook hadden de buurtwinkels van DIA last van de zware neerslag, wat met name bij vestigingen zonder eigen parkeergelegenheid heeft geleid tot verminderde omzet. Dit gold ook voor Clarel-winkels, die ook een negatieve like-for-like-omzet hadden in deze periode.
Bron: retailanalysis.igd.com

Warenhuizen genereren meeste retailomzet in Singapore
De omzet van de retailsector in Singapore steeg in maart met 2,6%, mits het segment voor motorvoertuigen buiten beschouwing wordt gelaten. De sector van Singapore lijkt zich geleidelijk aan te herstellen. Maand op maand steeg de retailomzet met 1,1%. De totale omzet met inbegrip van het segment voor motorvoertuigen was met 1,5% afgenomen. De verkoop van auto's is met een afname van 16% onderuit gegaan. De totale omzet in maart had volgens het bureau voor de statistieken van Singapore een waarde van S$3,8 miljard (€2,4 miljard), waarbij het e-commerce-segment een aandeel genereerde van 4,1%. De omzet steeg het meeste bij warenhuizen. De omzet van dit marktsegment nam met 9,1% toe. Supermarkten hadden een toename in omzet van 7,5%, terwijl de omzet van medicijnen en toilet-artikelen met 6,2% steeg. De omzet van schoeisel, horloges en juwelen steeg met 5%.
Bron: retailnews.asia

Nieuw-Zeeland: Countdown opent plastic-vrij gangpad
Countdown gaat in Nieuw-Zeeland als eerste keten plastic-vrije gangpaden introduceren. De retailer volgt daarmee het voorbeeld van de Nederlandse supermarktketen Ekoplaza, dat in februari voor het eerst plasticvrije gangpaden lanceerde. Volgens directielid Kiri Hannifin van Countdown wordt het nieuwe concept het eerst geïnstalleerd in de vestiging van Countdown in Ponsonby. Op dit moment heeft het bewuste gangpad nog saus in plastic flessen naast conserveproducten zoals tonijn. Als het aan Hannifin ligt zal het gangpad echter zo snel mogelijk geheel plastic-vrij zijn.
Bron: nzherald.co.nz

VK: Southern Co-operative heeft winsttoename van 9%
De Britse Southern Co-operative zag in 2017 zowel de jaarwinst als de like-for-like omzet toenemen. Daarnaast zijn echter ook de bedrijfskosten toegenomen. De winst voor de periode van 52 weken tot 27 januari 2018 kwam neer op £431 miljoen (€490,8 miljoen), oftewel 9% meer dan in het jaar ervoor. De winst kwam met name door investeringen in nieuwe winkels en mortuaria. De like-for-like omzet steeg met 1,63%. De organisatie is actief in 11 districten in het zuiden van Engeland. In 2017 werden 16 nieuwe locaties geopend, waarmee het winkelnetwerk nu op 216 filialen staat.
Bron: thenews.coop

Australië: Costco licht plannen toe
Costco-directeur Patrick Noone heeft de plannen toegelicht met betrekking tot het huismerk van Costco, uitbreiding in de toekomst en de online activiteiten van het bedrijf. Costco heeft op dit moment negen vestigingen in Australië. Met het einde van het jaar komen daar twee locaties bij in Melbourne en Brisbane. In 2019 wordt in West-Australië in Perth een derde vestiging geopend. Het huidige tempo van een tot twee nieuwe winkels per jaar zal naar verwachting de komende jaren aanhouden. Volgens Noone is er echter in de komende 30 tot 40 jaar nog veel ruimte voor uitbreiding in Australië. Het bedrijf heeft in Toronto en Vancouver in Canada een netwerk van 65 vestigingen.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Albertsons renoveert en opent nieuwe winkels in Idaho
Albertsons gaat zich sterker profileren in de thuismarkt in Idaho. Het bedrijf is van plan om te investeren in vijf nieuwe winkels. De winkels worden gerenoveerd om meer focus te geven op de versafdeling. De zuivelsectie wordt uitgebreid, er wordt een groot saladebuffet geïnstalleerd en er worden meer kassarijen en koelinstallaties geplaatst. Volgens Kathy Holland van Albertsons worden sinds 2013 investeringen in de regio van de Treasure Valley als de grootste prioriteit gezien. "We hebben al onze Albertsons-vestigingen gerenoveerd om ervoor te zorgen dat onze klanten een buitengewone en moderne winkelervaring krijgen," aldus Holland.
Bron: delimarketnews.com

VS: Walmart maakt met Flipkart mogelijk beursgang
Walmart Inc gaat mogelijk met het Indiase bedrijf Flipkart over vier jaar een beursgang maken. Het bedrijf heeft details gegeven voor plannen voor deze beursgang, samen met de plannen voor de overname van het bedrijf. In eerste instantie zal Walmart vijf directieleden aanstellen bij Flipkart. Twee directieleden zullen worden benoemd door aandeelhouders, terwijl een laatste functie in de raad van bestuur wordt bekleed door Bansal.
Bron: reuters.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018