Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Delhaize redt meer dan 500 ton lelijke groente en fruit

186.000 zakjes gekke groenten klaar voor verkoop

Sinds vorige week kunnen alle Delhaizeklanten opnieuw de "gekke" groenten ontdekken, want Delhaize zal de "gekke" of "lelijke" groenten voor het vierde jaar op rij aanbieden in al haar winkels in BelgiŽ en Luxemburg. Dit zijn groenten die afwijken van de gangbare "mooie" vorm maar wel dezelfde versheid en kwaliteit garanderen. Vorig jaar verkocht Delhaize 530 ton afwijkende groenten en fruit te redden. De klant kan voor de scherpe prijs van 1 euro een samenstelling van 1kg anders uitziende vruchtgroenten verkrijgen. Dit jaar beschikt Delhaize over ruim 186.000 zakjes "gekke groenten" die klaar zijn voor verkoop.Na het succes van het proefproject in 2015 lanceert Delhaize voor het vierde jaar op rij de "gekke groenten" in haar assortiment. Delhaize was de eerste retailer in BelgiŽ die dit soort van producten in haar winkels aanbiedt.
Het principe is eenvoudig: de klanten vinden in het assortiment "gekke" groenten, enkel afkomstig uit BelgiŽ. De samenstelling varieert naar gelang het aanbod van de markt op dat moment en kan dus verschillen van dag tot dag. De lente- en zomerperiode is dan ook het geschikte moment voor het lanceren van het project omdat het aanbod van Belgische groenten dan het grootste is.

Aangezien Delhaize voor dit project enkel gekke groenten uit BelgiŽ wil aanbieden en het assortiment en de volumes tijdens de wintermaanden te beperkt is, biedt Delhaize deze producten pas aan bij de start van het Belgisch groentenseizoen.1 kilo gekke groenten voor 1 euro
Om de "gekke groenten" toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken, worden ze in kleine pakketten aangeboden van 1 kilogram. Per pakket betaalt de klant 1 euro. Op die manier kunnen de groenten tot wel 30% goedkoper zijn dan hun "normale" soortgenoten. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan zo'n pakket tomaten, aubergines, courgettes en komkommers bevatten.

Ieder jaar meer en meer groenten en fruit gered
In 2015 startte Delhaize met 15 ton "gekke"groenten dit jaar gaat het om 530 ton groenten en fruit. In september vorig jaar werden ook appelen en peren in het assortiment opgenomen. Tot nu toe gingen 140 ton anders uitziende appelen en 150 ton gekke peren over de toonbank. De actie rond de appelen is sinds vorige week gestopt omdat het seizoen reeds voorbij is. Nu worden 186.000 zakjes "gekke groenten" in gereedheid gebracht.Delhaize strijdt tegen voedselverspilling
Delhaize wil tegen 2020 haar voedselverspilling halveren en doet dat ondermeer door haar winkels alleen maar het exacte aantal producten te laten bestellen dat ze nodig hebben. Op die manier worden niet alleen de voedseloverschotten beperkt, maar wordt het transport ook efficiŽnter.

Publicatiedatum: 16-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: