Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frits Meulen, Column KCB

"Nederlands product superieur van kwaliteit!"

Op dit moment zijn de glasproducten van eigen bodem weer volop beschikbaar. De kwaliteit is ronduit uitstekend te noemen.

De tomaten geven de laatste jaren door het hele seizoen weinig kwaliteitsproblemen en zien er ook nu weer prima uit. De paprika geeft vaak in het begin van het seizoen wat problemen t.a.v. de stelen, maar nu zijn deze problemen voorbij en zien we alleen maar goede paprika waar we trots op kunnen zijn. Vele telers van paprika hebben zich ook dit jaar weer aangemeld voor het exportprogramma naar onder andere VS, Japan en China. Exporteren naar deze landen geeft voor de sector extra inspanningen en te hopen is dat dit wordt beloond met veel vraag en betere prijzen!

Aubergines zijn tot nu toe vanaf het begin van de oogst ook praktisch vrij geweest van kwaliteitsproblemen. De komkommers zijn over het algemeen goed van kwaliteit. Bij dit product zien we wel dat er verschillende teeltmethodes zijn, zodat we jonge en wat oudere vruchten kunnen tegenkomen. Dat zie je dan ook terug in de kwaliteit die wisselt van zeer goed naar een gewone klasse I.

Bij de vollegronds producten moet het seizoen nog aan een echte start gaan beginnen. Binnenkort zal de eerste ijsbergsla, die vervroegd is onder doek geoogst gaan worden. In de markt komen we nu alleen nog maar ijsbergsla uit Spanje tegen.

Bron: KCB

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018