Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter"

Het nectarine- en perzikseizoen heeft een zeer slecht seizoen beleefd. Het Nederlandse Greefa, producent voor het sorteren en verpakken van fruit, heeft tijdens MacFrut een machine gepresenteerd die er mogelijk voor kan zorgen dat de nectarines en perziken uit het dal klimmen. 


Verkoopmanagers Heinz Pircher en Gregor Lochmann, ook bekend als 'de twee van Greefa'

Volgens Gregor Lochmann werden in 2017 de Greefa-technologieën voor het opsporen van interne defecten bij kiwi's getest in Italië. "Deze ontwikkelingen dragen bij aan het vergroten van de toegevoegde waarde van de producten. Dit is het geval bij gele kiwi's, die een goed rendement bieden in vergelijking met groene kiwi, op voorwaarde echter dat het in staat is om aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Met onze technologieën wordt het fruit geselecteerd op basis van verschillende parameters zoals brixgraad en de zachtheid van het vruchtvlees."

Bij steenfruit is dat moeilijker. Volgens Greefa zou de selectietechnologie die door de verwerkingsinstallaties worden gebruikt, enigszins gedateerd kunnen zijn. Herinvesteren is een grote kostenpost en niet iedereen kan dat opbrengen. Lochmann: "Het probleem is dat de machines voor het selecteren van perziken verouderd zijn. Het is niet langer voldoende om het fruit te sorteren op gewicht, diameter en kleur. De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter. Het implementeren van nieuwe technologieën op massaproducten die beperkte marges hebben, is moeilijk, dus het zou van vitaal belang zijn voor Italiaanse steenfruitproducenten om zich te verenigen. Hierdoor zou de aanschaf van geavanceerde technologieën eenvoudiger worden."


Stand van Greefa tijdens Macfrut 2018

In Spanje zijn er machines die in staat zijn om 50 ton perziken en nectarines per uur te selecteren, met slechts 15 personen. Het resultaat is een garantie van uniforme producten die de afzet vergemakkelijken.

Tijdens MacFrut heeft Greefa ook zijn SmartPackr2 gepresenteerd, een machine die is ontworpen voor delicate en efficiënte verpakking van fruit in trays. De machine heeft een MacFrut-award gewonnen in de categorie innovatie.Greefa is al meer dan 50 jaar actief in Italië en recent is daar een nieuwe vestiging in Alto Adige bij gekomen.

Contact:
Greefa Italia

Zona Industriale 1/11
39011 Lana BZ
Tel.: (+39) 0473 424181
Email: greefa.italia@greefa.com
Web: www.greefa.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Het verbruik van steenfruit daalt reeds verschillende jaren.
Oorzaak is de mindere kwaliteit die komt uit Spanje.
De hoofdoorzaak is de holle steen in te veel vruchten.
Dit is in feite industriefruit maar de laatste jaren worden deze vruchten gewoon mee verpakt en zit de verbruiker met beschadigd fruit dat moeilijk is om op te eten.
Er wordt teveel op de prijs gewerkt en de kwaliteit gaat sterk achteruit.
Jan Prinsen, waasmunster - 2018/05/17 21:10:26.000© AGF.nl 2018