Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donaties financieren ecologische en sociale projecten in Costa Rica en Panama

700.000 euro voor 'bananenfonds'

Rewe steunt dit jaar met 700.000 euro weer projecten in de bananen- en ananasteeltgebieden in Midden- en Zuid-Amerika. De projecten hebben het doel om de sociale en ecologische standaard in deze gebieden te verbeteren. Daarbij gaat het om een engagement waar reeds in 2007 het initiatief toe werd genomen en in 2014 werd er met de oprichting van een 'Rewe bananenfonds' een nieuwe dimensie bereikt. Met het bedrag van dit jaar erbij komt de financiële steun inmiddels uit op meer dan 3,5 miljoen euro die het handelsconcern tot nu toe in het fonds ter beschikking heeft gesteld. Bij de projecten die uit het 'Rewe bananenfonds' gefinancierd worden ligt het zwaartepunt op de gebieden opvoeding en jeugdwerk, medicinale zorg, drinkwaterinfrastructuur en biodiversiteit.

De selectiecriteria voor de projecten zijn gezamenlijk ontwikkeld door vertegenwoordigers van lokale non-gouvernementele organisaties, de 'Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit' (GIZ) en de Rewe group. Tot nu toe konden reeds 22 projecten succesvol worden afgesloten. Momenteel lopen er 18 projecten en voor nog eens 22 projecten is toestemming verleend (stand van 05/2018).

Rewe is ook dit jaar weer een campagne gestart om de thematiek onder de aandacht van de consumenten te brengen. Voor iedere kilo bananen die tussen 23 april en 5 mei in de circa 3.500 Duitse Rewe- en nahkauf-filialen verkocht werd, heeft Rewe 10 cent aan het 'Rewe bananenfonds' gedoneerd. Zo kwam er 429.265,70 euro bij elkaar (2017: 382.182 euro, + 12,3 %). Rewe vulde dit bedrag vervolgens nog aan tot 700.000 euro (2017: 600.000 euro, + 16,6 %).
Publicatiedatum: