Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Belgische aardappelexporteurs richten zich op Vietnamese markt

Op 14 mei gaf het Vlaams Centrum voor Agromarketing een persconferentie in Hanoi om aan te kondigen dat zij van plan is om de Vietnamese markt voor Belgische aardappelen te ontwikkelen. Bij de persconferentie waren de vijf grootste Belgische aardappelexporteurs aanwezig: Agristo, Bart's Potato Company, Clarebout Potatoes, Ecofrost, Mydibel en de Belgian fries groep. 

Het evenement maakte onderdeel uit van de officiŽle handelsmissie van de Belgische premier in Vietnam. De secretaris-generaal van Belgapom uitte zijn blijdschap over de introductie van Belgische aardappelen in Vietnam. Eerder werden Belgische aardappelen al in IndonesiŽ, MaleisiŽ, Thailand en Singapore geÔntroduceerd. 

Hij noemde Zuidoost-AziŽ ťťn van de snelstgroeiende regio's dankzij de groei van de middenklasse, de verstedelijking en jonge samenstelling van de bevolking er aan toevoegend dat Belgische diepvriesfrites aan iedere vraag kunnen beantwoorden. Volgens een artikel op en.vietnamplus.vn is BelgiŽ 's werelds grootste exporteur van diepgevroren frites, waarbij 90% naar het buitenland verladen wordt. In 2016 bereikte de Belgische export van frites 1,7 miljoen ton.

Publicatiedatum: 16-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: