Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aan voedselprogramma VN en andere landen

Saoedi-ArabiŽ schenkt 7.000 ton dadels

Dadels zijn een basisproduct in Saoedi-ArabiŽ en andere landen in het Midden-Oosten en vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd tijdens de Ramadan. De zuidvrucht wordt traditioneel 's avonds gegeten om het vasten te doorbreken. 

Saoedi-ArabiŽ is de op ťťn na grootste dadelproducent ter wereld. Dit jaar zal het Humanitarian Aid and Relief Centre (KSRelief) van koning Salman in Ryjaad 7.000 ton dadels aan het voedselprogramma van de VN (WFP) en 30 andere landen schenken. 4.000 ton dadels zijn bestemd voor het WFP en de overige 3.000 ton worden verdeeld over verschillende landen. 

Dadels hebben vele gezonde eigenschappen wat met name tijdens de Ramadan van belang is. Ze zijn rijk aan natuurlijke suikers en verhogen zo de bloedsuikerspiegel vrijwel direct na het vasten. Het hoge gehalte aan koolhydraten vertraagt de spijsvertering waardoor men langer een vol gevoel heeft. Het is aan te raden om na het eten van dadels een soep of salade te eten zodat het lichaam weer op gang kan komen na het vasten. Het is het beste om hierna twintig minuten te wachten alvorens de hoofdmaaltijd te nuttigen. 

Arabnews.com meldt dat er wel 300 dadelrassen voorkomen in Saoedi-ArabiŽ. Van de totale productie wordt maar ongeveer 6,8% geŽxporteerd. 

Publicatiedatum: 16-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: