Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van Sierra Leone naar Europa

Brussels Airlines steunt export Afrikaanse AGF

Brussels Airlines heeft een handelsmissie naar Sierra Leone georganiseerd om de export van verse AGF vanuit dit West-Afrikaanse land naar Europa een impuls te geven. Telers in Sierra Leone hebben steeds meer moeite om afzetmarkten voor hun producten te vinden. 

De missie uit Europa bestond uit drie importeurs die gespecialiseerd zijn in exotische AGF: Capexo, van de Rungis-markt in Parijs, Bergamini-Tropical Taste Belgium and Europe en Khadie Afro Foods, dat momenteel de grootste importeur van verse groenten uit Sierra Leone naar de luchthaven in Londen is. 
 
Sierraexpressmedia.com laat weten dat de regionale coördinator van het COLEACP ook aanwezig was. Het COLEACP is bekend vanwege haar wereldwijde ontwikkelingsprogramma's om telers te steunen zodat zij het juiste kwaliteitsniveau kunnen bereiken om de Europese markt te betreden. 

Op 9 mei besprak de delegatie in Freetown de problemen waar de sector in Sierra Leone mee te maken heeft en de mogelijke oplossingen hiervoor, evenals de lokale en internationale wettelijke kaders voor de export van versproducten, de barrières bij het betreden van Europese markten, kwaliteitsstandaarden en kansen en bedreigingen. 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018