Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko wil in 2022 één miljoen ton citrus exporteren

Marokko wil haar citrusexport verhogen van de huidige 600 - 650.000 ton naar 1 miljoen ton in 2022. Eén van de doelstellingen van het commerciële plan voor de Marokkaanse citrusexport is het exporteren van 200.000 ton extra naar Europa en 300.000 ton naar landen in Afrika. 

Onder het Green Morocco Plan is het citrusareaal gegroeid. Momenteel telt het areaal 130.000 hectare, waarvan er 100.000 hectare productief zijn. Tegen 2022 zal het volledige areaal in productie zijn. Redouane Arrach, van het ministerie van Landbouw, laat weten dat het potentieel enorm is. Als de gemiddelde opbrengst per hectare 23 ton bedraagt dat zou de totale productie in theorie ruim 3 miljoen ton kunnen bedragen. Marokko wil niet alleen nieuwe markten betreden maar ook haar aandeel op bestaande markten, die ze 'verwaarloosd' heeft, terug veroveren.

Hoewel Marokko voorheen één van de grootste leveranciers aan de EU was, zorgde een handelsovereenkomst met Rusland ervoor dat het land zich op deze nieuwe markt ging richten. Hierdoor kregen concurrenten vrij spel op de Europese markt en met name Egypte en Zuid-Afrika hebben hier van geprofiteerd door hun aandeel op de Europese markt verder te ontwikkelen. 


 

Publicatiedatum: