Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marokko wil in 2022 één miljoen ton citrus exporteren

Marokko wil haar citrusexport verhogen van de huidige 600 - 650.000 ton naar 1 miljoen ton in 2022. Eén van de doelstellingen van het commerciële plan voor de Marokkaanse citrusexport is het exporteren van 200.000 ton extra naar Europa en 300.000 ton naar landen in Afrika. 

Onder het Green Morocco Plan is het citrusareaal gegroeid. Momenteel telt het areaal 130.000 hectare, waarvan er 100.000 hectare productief zijn. Tegen 2022 zal het volledige areaal in productie zijn. Redouane Arrach, van het ministerie van Landbouw, laat weten dat het potentieel enorm is. Als de gemiddelde opbrengst per hectare 23 ton bedraagt dat zou de totale productie in theorie ruim 3 miljoen ton kunnen bedragen. Marokko wil niet alleen nieuwe markten betreden maar ook haar aandeel op bestaande markten, die ze 'verwaarloosd' heeft, terug veroveren.

Hoewel Marokko voorheen één van de grootste leveranciers aan de EU was, zorgde een handelsovereenkomst met Rusland ervoor dat het land zich op deze nieuwe markt ging richten. Hierdoor kregen concurrenten vrij spel op de Europese markt en met name Egypte en Zuid-Afrika hebben hier van geprofiteerd door hun aandeel op de Europese markt verder te ontwikkelen. 


 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018