Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hugo Boss brengt vegan sneakers van ananasleer uit

Het luxe kledingmerk Hugo Boss heeft gereageerd op de groeiende vraag naar diervriendelijke mode door een lijn van veganistische heren sneakers uit te brengen. De nieuwe lijn, genaamd "BOSS," bestaat uit sneakers die gemaakt zijn van Piñatex, een diervriendelijk alternatief voor leer dat gemaakt wordt van ananasbladvezels. 

De limited-edition collectie wordt omschreven als innovatief en modieus, en biedt sneakers aan in vier met natuurlijke stoffen geverfde kleuren. Alle schoenen bestaan uit Piñatex, een zool van gerecycled thermoplastisch polyurethaan (TPU), een linnen-katoenen voering en biologische katoenen veters. Het bedrijf omschrijft de nieuwe lijn als "sneakers die een minimale impact op het milieu en de onberispelijke BOSS stijl hebben." 


Livekindly.co laat weten dat volgens Hugo Boss het 'ananasleer' een bijproduct van de ananasoogst is, en daarom hoeven er geen andere bronnen gebruikt te worden om het materiaal te produceren. Bovendien hebben ananastelers door het verkopen van de bladeren een extra bron van inkomen. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018