Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hugo Boss brengt vegan sneakers van ananasleer uit

Het luxe kledingmerk Hugo Boss heeft gereageerd op de groeiende vraag naar diervriendelijke mode door een lijn van veganistische heren sneakers uit te brengen. De nieuwe lijn, genaamd "BOSS," bestaat uit sneakers die gemaakt zijn van Piñatex, een diervriendelijk alternatief voor leer dat gemaakt wordt van ananasbladvezels. 

De limited-edition collectie wordt omschreven als innovatief en modieus, en biedt sneakers aan in vier met natuurlijke stoffen geverfde kleuren. Alle schoenen bestaan uit Piñatex, een zool van gerecycled thermoplastisch polyurethaan (TPU), een linnen-katoenen voering en biologische katoenen veters. Het bedrijf omschrijft de nieuwe lijn als "sneakers die een minimale impact op het milieu en de onberispelijke BOSS stijl hebben." 


Livekindly.co laat weten dat volgens Hugo Boss het 'ananasleer' een bijproduct van de ananasoogst is, en daarom hoeven er geen andere bronnen gebruikt te worden om het materiaal te produceren. Bovendien hebben ananastelers door het verkopen van de bladeren een extra bron van inkomen. 

Publicatiedatum: 16-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: