Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Karel Vaes, Hellingenfort

“We verwachten dit jaar de dikste kersen ooit te kunnen plukken”

Tholen – "Over vier weken komen de eerste Belgische kersen weer", vertelt Karel Vaes van Hellingenfort. "Door het gunstige weer en de celdeling ziet het er naar uit de we de dikste kersen ooit gaan plukken. De kersen zijn erg dik en de kleur is ook mooi donker, de verwachtingen zijn erg goed." Hellingenfort teelt op een ambachtelijke manier alleen de beste kersenvariëteiten. Het bedrijf probeert op ecologisch en sociaal vlak de kersen de juiste focus mee te geven. 


De nieuwe aanplant bij Hellingenfort



Dit jaar introduceert Hellingenfort een nieuwe verpakking voor de kersen. "Ik zag altijd dat pralines en parfum mooi verpakt waren, maar dat kersen generiek in plastic verpakt moeten zijn. Daarom hebben we een nieuwe verpakking laten ontwikkelen, die de waarde van onze kersen uitstraalt. Een mooi kartonnen doosje met informatie over de lokale en specifieke teeltmethode, maar tegelijkertijd ook met een ecologisch aspect. Winkels kunnen de nieuwe doos zelfs aan laten passen naar hun wensen", aldus Vaes. De teler is van mening om de smaak van het topsegment Belgische kersen terug centraal te zetten. 


De nieuwe verpakking komt eruit te zien als een praline doos. De doos zal ecologisch zijn en straalt de waarde van de kersen uit. 



De kersen van Hellingenfort gaan met name naar de kleine retail en groothandels. "We werken alleen met goede klanten die oog voor het product hebben. We vinden het belangrijk om een een-op-een relatie te hebben met de klant. Het is voor ons belangrijk om kwaliteit te leveren, we hebben vertrouwen in onze sortering en daarom durven we 100% kwaliteitsgarantie te geven. Het Belgische kersenseizoen begint eerder dan in Nederland. Het ziet er naar uit dat het een erg mooi seizoen gaat worden", besluit Karel. 


De kersen worden met de hand gesorteerd en daardoor kan Hellingenfort 100% kwaliteitscontrole leveren



Voor meer informatie:
Karel en Veerle Vaes
Hellingenfort
Helshovenstraat 16A
3840 Borgloon
+32(0)474/59 14 09