Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AH onderzoekt mogelijkheden dry-mist

Tholen – Albert Heijn heeft alle lopende pilots geïntegreerd in hun onlangs heropende winkel aan het Genderenplein in Hoofddorp. Ook het dry mist systeem wordt er verder uitgetest op de nieuwste AGF-schapindeling. Bij de test wordt gekeken of de AGF-afdeling met minder plastic toe kan en of de producten beter houdbaar zijn. "Via het dry-mist systeem wordt een druppel water in 1000-den kleine druppeltjes verneveld. Tests wijzen uit dat producten tot 8 dagen langer houdbaar zijn. Een ander voordeel is dat er minder plastic verpakkingsmateriaal nodig is", legt Said Belhassan, unitmanager vers van Albert Heijn uit. De AH in Hoofddorp is de 11e winkel waar het dry mist systeem wordt uitgetest. "De definitieve resultaten zijn nog niet bekend. We willen het systeem goed uittesten zodat we ook zeker weten dat we aan alle voedselveiligheidseisen voldoen."


Rogier Klein Sprokkelhorst meet de temperatuur en luchtvochtigheid in het AGF-schap

"Recentelijk zijn we samen met Albert Heijn een pilot gestart bij 10 winkels. Deze installatie is de eerste die door het "echt versconcept" vanuit de formule wordt ondersteund", vertelt Rogier Klein Sprokkelhorst van Contronics Engineering. "Consumenten kunnen als het ware oogsten uit het schap. " De hoge luchtvochtigheid maakt dat de producten hun versheid, gewicht en voedingsstoffen niet verliezen. "Je merkt het bijvoorbeeld goed aan sperziebonen. Als die vocht verliezen, gaan ze slap hangen en rimpelen", vertelt Rogier.



Een tweede voordeel is dat, doordat de mist boven de producten verdampt, het warmte onttrekt aan de omgeving. Dat zorgt voor een natuurlijke koeling van het Het AGF-schap. Rogier: "Medewerkers hoeven na sluitingstijd de producten dus niet meer naar de koelcel te brengen, deze kunnen gewoon in de winkel blijven. Het schap kan continu optimaal gevuld blijven wat zorgt voor meer verkoopuren."



Dat het dry mist systeem ook geld kan opleveren, bewees Contronics vorig jaar in samenwerking met Plus supermarkt Van Gurp in Roosendaal. De totale besparing op groenten- en fruitderving liep op tot gemiddeld 25% wanneer de dry-mist ook tijdens het transport van groenten en fruit wordt toegepast.



Voor meer informatie:
Contronics Engineering
Rogier Klein Sprokkelhorst
Ambachtsweg 8
5492 NJ Sint-Oedenrode
T: +31(0)413-487000
rogier@contronics.nl
www.contronics.nl