Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sunny Rose-druif maakt impact op Chinese markt

"Sunny Rose-druiven zijn in 1988 door Japanse veredelaars gecreëerd vanuit vier hybride rassen. Vervolgens werd dit druivenras in 2009 in China geïntroduceerd. De schil van de druiven is geel en groen. De druiven vallen niet zo snel van de ranken. Verder hebben ze een zoete, maar niet vettige smaak en hebben ze een rijk aroma dat aan rozen doet denken. Ook zijn ze erg goed geschikt voor transport. In vergelijking met Jufeng-druiven zijn Sunny Rose-druiven bovendien makkelijker aan te planten. De druif heeft een lang seizoen. Rijpe Sunny Rose-druiven kunnen nog twee tot drie maanden langer aan de rank blijven hangen. Naar verwachting komen de Sunny Rose-druiven in augustus op de markt van de stad Jiaxing in Zhejiang," zegt Wang Ronglin van Jiaxing Wangjiangjing Ronglin Eco-tourism Estate. 

Wang Ronglin met zijn Sunny Rose-druiven

"Dit jaar zal zoals verwacht de opbrengst aan druiven in Jiaxing niet veel verschillen van vorig jaar. Een van de redenen hiervoor is omdat een aantal telers van ras zijn overgeschakeld. Het komt erop neer dat alle druiven in de markt afkomstig zijn van Yunnan. Druiven uit Jiaxing komen eind mei of begin juni op de markt. Het is nog niet duidelijk hoe de druiven uit Jiaxing in dit seizoen het gaan doen op de markt. Wat echter wel duidelijk is, is dat als deze druiven eenmaal op de markt zijn ze een groot marktaandeel in zullen nemen. Ze zullen meer omzet genereren dan druiven uit andere teeltgebieden." 

De plantage voor Sunny Rose-druiven in Ronglin Eco-tourism Estate

"Onze plantages bevinden zich bij de stad Jiaxing in Zhejiang en hebben een areaal van ongeveer 3,3 hectare. Onze belangrijkste rassen zijn Sunny Rose en Early Summer. Dit jaar hebben we ons plan aangepast op de voorkeuren op de markt. We hebben op basis van originele rassen onderzoek gedaan en nieuwe rassen aangeplant. Op dit moment worden onze Sunny Rose-druiven voornamelijk afgezet aan groothandelsmarkten en retailers in Jiaxing, Nanjing en Guangzhou.


"Hoewel het nog twee maanden duurt voordat de Sunny Rose-druiven op de markt komen, hebben een aantal bedrijven nu al met ons onderhandeld over het inkopen van dit druivenras. Ik ben erg optimistisch over de vooruitzichten van dit ras op de markt. Goede druivenrassen zijn immers op de markt altijd erg populair."

Wang Ronglin
Jiaxing Wangjiangjing Ronglin Eco-tourism Estate
Tel: +86 135 0573 5224

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018