Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Intersemillas

Nieuwe Piel de Sapo meloen met oranje vruchtvlees

Consumenten die op zoek zijn naar iets nieuws hebben geluk: recent is er een Piel de Sapo meloen met oranje vruchtvlees op de markt verschenen: de eerste ter wereld. Het gaat om de variëteit Sorolla, ontwikkeld door het Spaanse Intersemillas. Het bedrijf presenteert de meloen als een exclusief product, zoet van smaak en met een verbazingwekkend lange houdbaarheid."Een aantal jaar geleden had het wellicht geen zin gehad om deze verbetering door te voeren. Vandaag de dag wordt meloen echter in veel Spaanse supermarkten gesneden verkocht, halve of zelfs in kwarten. Op die manier kan de klant de kleur van het vruchtvlees zien en kiezen tussen oranje en wit", legt Claudio Vidal, R&D directeur van Intersemillas, uit.

"Naast de kleur van het vruchtvlees wordt de Sorolla gekenmerkt door zijn hoge Brix-waarde en knapperigheid. Dat zorgt voor een sensatie van versheid bij elke hap die je neemt. De meloen valt op door zijn grote homogeniteit in vormen en maten en zijn goede aanpassing aan zowel de vroege teelt in kassen als aan de late oogst in de open teelt, midden in de zomer".Bovendien heeft de Sorolla een zeer lange houdbaarheid, wat erg interessant is voor distributeurs. "De meloen kan in de loop van de tijd water verliezen en zoeter worden, maar hij houdt het lang vol na de oogst zonder te bederven", aldus Claudio Vidal. Het gewicht van deze nieuwe meloen kan variëren van tussen de 1,5 en 2 kilo in de vroege oogst tot tussen de 4 en 5 kilo in de late oogst midden in de zomer.

"Momenteel zijn we bezig om Spanje bekend te maken met de meloen. In het begin vinden mensen het behoorlijk vreemd als ze het product niet kennen, maar degenen die de meloen geblinddoekt proeven hebben het over een Piel de Sapo meloen met indrukwekkende organoleptische kwaliteiten", vertelt Vidal.

Intersemillas, een voor honderd procent Spaans bedrijf, dient al 35 jaar de landbouw en het milieu door het selecteren, produceren en verkopen van zaden. Het bedrijf is geconsolideerd als een van de belangrijkste zaadbedrijven op nationaal en internationaal niveau. Het hoofdkantoor van Intersemillas is gevestigd in Valencia en het bedrijf heeft 9 filialen verdeeld over Spanje. Ze houden zich vooral bezig met groentenzaden. Komkommerachtigen en nachtschade-achtigen vormen hun belangrijkste werkgebied en ze beschikken over een uitgebreid aanbod van meloenvariëteiten.


Team van Intersemillas op de afgelopen ExpoLevante beurs in Níjar, Almería. Esmeralda Marín (afgevaardigde van Almería), Ana Belén González (afgevaardigde van Almería), Santiago Pérez (Manager van Intersemillas), Claudio Vidal (R&D directeur), Pablo Perez (CEO Plantenveredelaar) en María Gómez (Marketing afdeling).

"We zijn specialisten in de verbetering van de Piel de Sapo meloen, waarvoor we specifieke programma's hebben opgezet. Na zoveel jaar kennen we de behoeften van de sector in Spanje heel goed en daarom beschikken we over zoveel plantmateriaal. Vanwege nieuwe technologieën en de snelle informatieverspreiding krijgen we echter steeds meer te maken met vraag vanuit andere landen waar men interesse heeft voor onze producten", geeft de specialist aan. "Tegenwoordig beschikken we over een nationaal en een internationaal aanbodoverzicht van producten voor gebieden als Noord-Amerika en Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, het Middellandse Zeegebied, etc."

"Wat voor ons een fundamentele rol speelt, is het in de mond kunnen stoppen van het product: er moet een goede proeverij zijn voor de meloenen. Onze tweede steunpilaar is het transport en de bewaring, iets wat we nooit uit het oog verliezen. Als een ras, hoe goed van smaak ook, een korte houdbaarheidsduur heeft, is het namelijk gedoemd een mislukking te worden", besluit Vidal.

Voor meer informatie:
María Gómez
Intersemillas
T: +34 96 164 01 01 Ext: 30
M: +34 630 058 146
mariagomez@intersemillas.es
www.intersemillas.es

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018