Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marja Vijverberg, SweetPoint:

“De consument is de zoete puntpaprika nu echt aan het ontdekken”

Tholen - De laatste jaren is de zoete puntpaprika duidelijk in opkomst. Bij telersvereniging SweetPoint telen ze het product al sinds 1996, maar de laatste jaren is de afzet van het product echt gaan groeien. Marja Vijverberg van telersvereniging SweetPoint: "Afgelopen jaar was geen fantastisch jaar voor zoete puntpaprika's. Steeds meer telers ontdekken het product met voor 2017 een areaalgroei tot gevolg, waardoor er teveel aanbod was en de markt overvoerd werd."

Ook in 2018 is er afzetgroei zichtbaar, maar is het aanbod beter in balans met de groeiende vraag. Marja: "De productie is eigenlijk pas een goede maand onderweg en sowieso iets later op gang gekomen door de lage temperaturen in de winter." De teelt van zoete puntpaprika's is intensiever dan gewone paprika's en het aantal kilo's minder.Oogst lastig voorspelbaar
Net als de teelt van blokpaprika's is ook de teelt van zoete puntpaprika's grillig en moeilijk te sturen. Hierdoor is het lastig om prognoses te maken van het aanbod. Marja: "De laatste jaren weten we hier steeds beter op in te spelen. Momenteel is de afzet prima in evenwicht met het aanbod. Daarvoor zijn we ook afhankelijk van de omloopsnelheid in de winkel en die is op dit moment gewoon goed.

Driekwart van de zoete puntpaprika's gaat via afzetorganisatie DOOR en haar partners de grens over naar onder meer Duitsland, Engeland en Scandinavië. Toch blijft ook een kwart van de productie in Nederland, want ook daar is steeds meer vraag naar het product. Marja: "Wij zien zeker ook groeipotentie op de Nederlandse markt. De consument is de zoete puntpaprika steeds meer aan het ontdekken."

Voor informatie:
SweetPoint
+31(0)174 - 67 13 00
info@sweetpoint.nl
www.sweetpoint.nl


Coöperatie DOOR U.A.
Honderdland 70
2676 LS Maasdijk
Tel: +31 (0) 174-286 237Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018