Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Markthandel, bloemisten en AGF detail laten zich niet 'knippen'

Protest brancheverenigingen tegen BTW verhoging

Onze regering heeft het plan om het lage btw tarief te verhogen van 6% naar 9%. De groenten- en fruitbranche, maar vooral de consument wordt hier keihard door getroffen.
Als de verhoging doorgaat, worden groenten en fruit helaas significant duurder. Dat raakt iedereen dus rechtstreeks in de portemonnee. Met name voor mensen met een beperkt besteedbaar inkomen is dit rampzalig, omdat zij gedwongen worden minder gezond te eten. Ongezonde voeding kost de regering op den duur veel meer, want de ziektenkosten zullen dan nog meer stijgen. Wij vinden dat iedere consument de kans moet krijgen om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Kortom, groenten en fruit duurder maken door de btw te verhogen, is een hele dure maatregel in het kader van een gezonde samenleving!

Wij laten ons niet knippen!
Woensdag 16 mei 2018 zullen wij, samen met de brancheorganisaties VBW (bloemisten) en CVAH (Centrale Vereniging Ambulante Handel), op een gezonde en ludieke manier protesteren tegen dit kabinetsplan. Dit doen wij op het Binnenhof in Den Haag voor het gebouw van de Tweede Kamer. Wij willen de politiek, maar ook de consument op een gezonde en ludieke manier duidelijk maken dat de btw-verhoging op groente en fruit ongezond is en het plan geen doorgang mag vinden! 'Wij laten ons niet knippen!' Wat dat betekent, ziet u op woensdag 16 mei. Wij verwelkomen u graag onder het genot van een gezond tomatensoepje bomvol verse groenten!

Bron: ADN

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018