Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voor de Europese markt

Snel grotere beschikbaarheid Mexicaanse limes verwacht

"Vanaf volgende week verwachten we grotere volumes Mexicaanse limes. De nieuwe oogst is van goede kwaliteit met de juiste maten. Tot nu toe vormden de kleine maten het grootste probleem maar de nieuwe oogst heeft goede maten en betere volumes," vertelt Efrain Saucedo Nuñez van Fruta del Huerto dat gevestigd is in Nederland. Saucedo Nuñez werkt nauw samen met teler San José Tropical in het limesteeltgebied Matinez de la Torre in Veracruz, Mexico. San José Tropical is mede-eigenaar van de onderneming in Nederland. Hij laat weten dat de limes sector met verschillende problemen te maken heeft gehad. "In Brazilië waren er veel problemen met de kwaliteit bij aankomst in Europa die het gevolg waren van de regen. We werken met verschillende klanten, dus importeren ook uit Brazilië maar zijn tot nu toe niet tevreden over de kwaliteit dit seizoen. We zijn dan ook blij binnenkort over te kunnen schakelen naar de import uit Mexico dat wel fruit van de juiste kwaliteit kan leveren. Het heeft even geduurd maar we verwachten nu snel een grotere aanvoer naar Europa."

Export naar Europa
San José Tropical heeft jaarrond limes beschikbaar en exporteert ook grote volumes naar de Verenigde Staten. Saucedo Nuñez legt uit dat zijn bedrijf dit jaar zes weken lang geen product naar Europa heeft kunnen verladen. "We hebben afspraken met onze klanten, dus we leveren het hele jaar door limes. Tijdens de exportstop van zes weken, die veroorzaakt werd door weersomstandigheden, werd de Europese markt overspoeld met Braziliaanse limes en waren de prijzen in Amerika torenhoog. De prijzen op de Amerikaanse markt zijn goed maar we zijn van mening dat Europa beter is voor de continuïteit, dus we proberen zo lang mogelijk naar deze markt te exporteren."
"We hebben klanten in heel Europa. Buiten Nederland exporteren we ook naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Polen," vervolgt Saucedo Nuñez. Alle limes die naar Europa gaan, voldoen aan sociale normen. Zo heeft bedrijf bijvoorbeeld als enige Mexicaanse limesexporteur het Fairtrade-certificaat. "Dit maakt ons uniek en geeft ons een voorsprong op de concurrentie."

In Mexico neemt de teelt van Perzische limes toe. "Steeds meer regio's starten met de teelt van limes. Tot dusver wordt Veracruz gezien als de regio met de beste kwaliteit limes voor de export naar Europa. In Veracruz ligt de productie lager maar in andere Mexicaanse regio's ligt de productie op een normaal niveau. De groei van de productie zal alleen de volumes voor de export naar de Verenigde Staten doen stijgen."Retailers kunnen direct onderhandelen met bron
Aangezien Fruta del Huerto haar limes rechtstreeks van compagnon San José Tropical ontvangt, richt het bedrijf zich voornamelijk op de retail. "We zijn in het voordeel als we zaken doen met retailers. Als teler kunnen we jaarprijzen afspreken en de beschikbaarheid garanderen. Wanneer retailers met ons in onderhandeling gaan, doen ze rechtstreeks zaken met de bron."

Fruta del Huerto begon pas in december vorig jaar. Saucedo Nuñez heeft echter wel ervaring in de AGF-sector. "We werken met een pakstation in Mexico. Vervolgens importeren we ons fruit naar onze vestiging in Breda, waar de limes omgepakt worden in kleinere retailverpakkingen, zoals netten of flowpacks. Het bedrijf is GlobalGAP en Fairtrade (FLO) gecertificeerd. We denken dat we de beste combinatie kunnen bieden: direct contact, een kantoor in Europa en de mogelijkheid om de limes volgens de wensen van de klant te verpakken."


Voor meer informatie:
Efrain Saucedo Nuñez
Fruta del Huerto
Netherlands
T: +31 180 454 631
E: sales@frutadelhuerto.com
www.frutadelhuerto.com

Alejandro Torres Guerra
San Jose Tropical Fruits
Mexico
T: +52 55 8421 29 00
E: Alex@sanjoseproduce.com
www.sanjoseproduce.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018