Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mogelijk verdubbeling export Indiase mango's naar EU

Het Indiase ministerie van Voedselverwerking en Tuinbouw (FPI&H) bereidt een flinke uitbreiding van de mango-export naar de EU voor. De eerste zending zal de EU naar verwachting in de laatste week van mei bereiken. 

"Eerder exporteerde een aantal exporteurs in eigen beheer al mango's naar de EU. In 2017 heeft de regering in samenwerking met de APEDA (Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority) al zendingen naar landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland, Zwitserland, Hongkong, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten geëxporteerd. Dit jaar hoopt de regering de mango-export te kunnen verdubbelen," laat een vertegenwoordiger van FPI&H weten. 

De drie rassen, die geëxporteerd zullen worden, zijn: Himsagar, Langra en Lakshmanbhog. Het optimisme van de staat is te danken aan de recordproductie van mango's in Malda, die ruim 400 ton bedraagt. Volgens millenniumpost.in heeft het APEDA, het centrale agentschap voor de AGF-export, bekendgemaakt € 125.000 aan subsidies voor de ontwikkeling van de exportinfrastructuur beschikbaar te zullen stellen.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018