Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Spruijt, Yex:

"On-year zorgt voor goede beschikbaarheid avocado's"

Tholen - Avocado's zijn er momenteel goed beschikbaar op de Europese markt. "Iedereen wist dat er veel handel aan zat te komen en inmiddels komen er grotere volumes vanuit voornamelijk Peru op de markt. Zuid-Afrika zal de aanvoer nu iets remmen, maar over het geheel zullen er de komende maanden voldoende avocado's beschikbaar zijn. Maar dit is geen verrassing. We hebben dit jaar een on-year in zowel Zuid-Afrika als Peru, dus komen er ook grotere volumes de Europese markt op", constateert product manager Nico Spruijt van Yex.



"De hoge prijzen van eerder dit jaar zijn voorlopig even verleden tijd. Momenteel liggen voor de ongerijpte Hass avocado's de maten 18-20 op een prijsniveau rond de 12,50 euro en zijn de kleintjes wat goedkoper en de dikke maten wat duurder. De aanvoer van dikke maten is nu nog beperkt, maar ook dat wordt de komende tijd wel wat breder beschikbaar", verwacht Nico. "Al met al is het afwachten welk volume de komende maanden daadwerkelijk het water opgaat. Uiteindelijk maak ik me geen zorgen, de afzet loopt ook in de zomer goed door. De Europese markt groeit zo hard, met name van Ready-to-Eat-avocado's en dat zal komende zomer niet anders zijn."


Voor meer informatie:
Nico Spruijt
Yex
Tel: 0174 214 543
n.spruijt@yex.nl
www.yex.nl