Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Geen irritante pitten, gezond, zoet en supertrendy

Persimmon is de nieuwe trend in Noorwegen

De persimmon lijkt een beetje op een tomaat, maar is meer geschikt voor een gezond dessert. De verkoop van het rood-oranje, zoete en sappige fruitt is de laatste jaren spectaculair gestegen.

"In 2016 verkochten we 874 ton. Dit jaar zal dat meer dan 900 ton worden," vertelt Pia Gulbrandsen, PR-manager van Bama.

Toen Bama het fruit voor het eerst in het assortiment opnam, ging het om zo'n acht ton in totaal. Tien jaar later begon de verkoop steeds beter te lopen, en in 2011 kochten Noorse consumenten meer dan 400 ton persimmon. In de afgelopen zeven jaar is dat aantal nog verdubbeld.

Gezond, zoet en populair

Cathrine ōverŚs Frisvold, voedingsadviseur bij het Informatiekantoor voor Groenten en Fruit, denkt dat de populariteit aan verschillende factoren te danken is. "Persimmon is door de jaren heen steeds populairder geworden. Het is zoet fruit, aantrekkelijk voor jong en oud en heeft een mooie kleur. Het fruit is de laatste jaren opgedoken in blogs en sociale media, terwijl de beschikbaarheid in de winkels daarmee gelijk opging," zegt ze.

Er is zeker een aantal goede redenen om het fruit te omarmen. Veel Noren krijgen nog steeds te weinig groenten en fruit binnen, terwijl dit wel belangrijk is voor de gezondheid. "We hebben geen specifieke informatie over de voedingswaarde van de persimmon, maar wel van de kaki, die tot hetzelfde geslacht behoort. Deze heeft een hoog vezelgehalte, waar veel Noren te weinig van binnen krijgen. Daarnaast bevat het fruit de stof bŤtacaroteen, die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Dat is belangrijk voor de huid en het gezichtsvermogen," vertelt Frisvold.

Bron: www.kk.no


Publicatiedatum: 15-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: