Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Noren eten meer Noorse aardappelen

Drie jaar geleden waren zes van de tien aardappelen, die in de winkels lagen, in Noorse aarde geteeld. Nu zijn dat er bijna acht van de tien.

"Drie jaar lang hebben Gartnerhallen, Bama, Norgesgruppen en Rema 1000 zich erop gericht het Noorse aandeel in de aardappelhandel te vergroten. We zijn erin geslaagd om dat aandeel van 60 procent naar 78,8 procent te verhogen," vertelt Elisabeth Morthen, CEO van Gartnerhallen. Die groei kan worden toegeschreven aan het feit dat er meer Noorse aardappelsoorten bij zijn gekomen, dat de grootte van de aardappelen meer gevarieerd is en dat het productassortiment groter is.

Nu proberen dezelfde partijen hetzelfde te doen voor de Noorse tomaten. Op dit moment zijn slechts drie van de tien verkochte tomaten geteeld in Noorwegen. "Wij van Gartnerhallen houden ons bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van nieuwe soorten en de verlenging van het seizoen voor tomatenproductie. Bama houdt zich bezig met bewaring, verpakking en efficiŽnte distributie, terwijl de supermarktketens zich richten op bijvoorbeeld marketing en de presentatie in de winkels," vertelt Morthen.

Volgens de CEO is die nauwe samenwerking van het grootste belang voor de groei van het Noorse handelsaandeel. Hun streven wordt gesteund door zowel de overheid als de consument. De overheid wil dat we meer groenten en fruit eten en ook bij de consument is groenten en fruit tegenwoordig erg populair. "Gelukkig is er daarbij steeds meer vraag naar Noorse groenten en fruit. Dat maakt het natuurlijk veel gemakkelijker om ons doel te bereiken," zegt Elisabeth Morthen.

Bron: www.norsklandbruk.no


Publicatiedatum: 15-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: