Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe appelpakrobot ontwikkeld

Het Nieuw-Zeelandse Robotics Plus heeft aangekondigd dat het een deal met GlobalPac Technologies heeft gesloten voor de wereldwijde distributie van haar appelverpakkingsrobot. 

De overeenkomst is aanvankelijk gericht op de Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse markt en zal voor een sterke groei van Robotics Plus zorgen aangezien de vraag naar innovatie binnen de sector toeneemt. 

GlobalPac Technologies is een joint venture tussen het Amerikaanse bedrijf Van Doren Sales en de Nieuw-Zeelandse Jenkins Group. 

Robotics Plus-directeur Steve Saunders vertelt dat Van Doren en Jenkins in nagenoeg ieder pakstation in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland te vinden zijn. "We zien dan ook grote mogelijkheden in onze nieuwe samenwerking met GlobalPac Technologies."

"Hun wereldwijde contacten binnen de verpakkingssector bieden ons de kans om de distributie van onze appelverpakkers uit te breiden buiten Nieuw-Zeeland en nog belangrijker om onze visie op de toekomst van automatisering binnen de sector uit te dragen. 

Jamie Lunam van Jenkins vertelt dat er in appelpakstations al veel automatisch gesorteerd wordt maar dat het inpakken van trays voor de export nog altijd een tijdrovende klus is. 

"In Nieuw-Zeeland wordt het tekort aan arbeidskrachten steeds zorgelijker, evenals in andere landen. We denken dan ook dat Robotics Plus voor een positieve doorbraak binnen de sector kan zorgen."

Brett Pittsinger van Van Doren legt uit dat de wereldwijde appelsector haar appelen al decennia lang op dezelfde wijze verpakt. "Het tekort aan arbeidskrachten bezorgt verpakkers in de hele Verenigde Staten momenteel kopzorgen. Pakstations zien veel potentie in deze nieuwe technologie."

De robot van Robotics Plus herkent appelen en plaatst ze in dozen. De machine kan tot 120 stuks fruit per minuut verwerken, wat ongeveer overeenkomt met de capaciteit van twee werknemers. 

De technologie werd ontwikkeld door de academici Alistar Scarfe en Kyle Peterson. Saunders investeerde in de techniek zodat er in 2016 een prototype gebouwd kon worden. Vorig seizoen werd de technologie met veel succes getest.

"De commerciële testen vonden plaats in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten en vandaar dat vraag van beide markten momenteel groot is," vertelt Scarfe. 

De appelverpakrobot is de eerste in een serie automatische oplossingen voor de tuinbouwsector die Robotics Plus, waarin ook Yamaha onlangs investeerde, zal ontwikkelen.

Bron: https://bizedge.co.nz

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018