Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe CO2- condensingunits voor kleine retailomgevingen

Panasonic introduceert CO₂-condensingunits met vermogens van 4 kW en 15 kW in Nederland. De units zijn geschikt detailomgevingen, zoals buurtwinkels en tankstations.

Met de introductie speelt Panasonic in op de afbouw in het gebruik van HFK's. De Global Warming Potential (GWP) van R404A, een van de meest gebruikte HFK's voor condensing units, is 3.920. Door toepassing van CO₂ kan die waarde worden verlaagd naar een GWP van slechts 1.

Duurzame koudemiddelen in winkels
Europese winkeliers hebben al langer interesse in CO₂-apparatuur. Zo worden grote CO₂-koelsystemen zoals CO₂-boosters al veel gebruikt in grote winkels. De afgelopen jaren zijn echter ook kleinere CO₂-koelsystemen zoals condensing-buitenunits beschikbaar geworden, die interessant zijn voor kleinere winkels. Deze trend versnelt het gebruik van duurzame koudemiddelen in winkels.

Twee-fasen CO₂-compressietechnologie
Met de CO₂-condensingunit richt Panasonic zich vooral op koelcellen in kleine winkels, zoals kleine supermarkten, buurtwinkels en winkels bij tankstations. De 4 kW CO₂-condensingunit realiseert een SEPR van 3,83 voor koeling en 1,92 voor vriezen. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van onder meer een door Panasonic zelf ontwikkelde twee-fasen CO₂-compressietechnologie, een rotary-compressor en Panasonics unieke koudemiddelcircuit. De CO₂-condensingunits zijn al langer leverbaar in Japan, waar het bedrijf ruime ervaring heeft opgedaan met het installeren en onderhouden van een groot aantal units in winkels.
De nieuwe 4kW en 15kW CO₂-condensingunits zijn vanaf de zomer van 2018 leverbaar in Nederland. De modellen voldoen aan alle relevante Europese regelgeving en veiligheidsstandaarden.

Bron: Koude & Luchbehandeling

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018