Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Miskende mispel aan opmars bezigl"

Het mispelseizoen in Granada is zijn hoogtepunt net voorbij. Het seizoen ging begin april van start en loopt eind mei af.

"We zijn net voorbij de piek van de oogst. In de komende dagen zullen de volumes beginnen te dalen. Naarmate het product schaarser wordt, zullen de prijzen weer gaan stijgen", zegt Alberto Casanova, van de verkoopafdeling van Frutas Manzano.



"Dit seizoen is er iets minder volume dan vorig jaar. De oogst is zeer gespreid zonder overlap dankzij de overvloed aan regen en de relatief zachte temperaturen, waardoor de afzet vloeiend verloopt en de prijzen stabiel zijn", geeft hij aan.

Vorig seizoen verhandelde Frutas Manzano ongeveer 1,5 miljoen kilo in Granada geteelde mispels. Volgens Casanova blijft het areaal van de mispel stabiel, evenals de vraag naar het product.

"Voor een relatief onbekend product is de vraag naar mispel hoog. Het is geen gemakkelijk product om mee te werken, omdat het fruit kwetsbaar is en gevoelig voor stoten en krassen. De selectie en sortering van het fruit gebeurt handmatig, waar het verpakt wordt zonder de steel te verwijderen, hetgeen de houdbaarheid verlengt. De mispel wordt steeds vaker in kartonnen of plastic dozen verpakt in plaats van in houten kisten. We vermijden het verpakken in hout om de mispel zo min mogelijk aan te raken om zo beschadigingen te voorkomen. Gelukkig gaat het om fruit dat ondanks zijn kwetsbaarheid, een lange houdbaarheidsduur heeft en geen bewaringsproblemen oplevert", vertelt Casanova.



Italië is de belangrijkste afzetmarkt voor de mispel van dit bedrijf aan de tropische kust van Granada. Italië wordt gevolgd door Portugal, Spanje en Griekenland. "We proberen altijd om de mispel in landen in Centraal- en Noord-Europa te promoten en hoewel we altijd kleine zendingen daarheen sturen, consolideert de vraag daar niet. Buiten het Middellandse Zeegebied bestaat er namelijk geen traditie van consumptie van dit fruit. In Duitsland is er wel sprake van een zekere vraag naar mispels vanwege de aanzienlijke aanwezigheid van Turkse immigranten daar".

Volgens Alberto Casanova heeft de Spaanse mispel niet te maken met concurrentie van andere landen. "We concurreren met de mispels uit andere regio's binnen Spanje, vooral uit Callosa in Alicante. Naar mijn mening hebben de mispels uit Alicante een goede presentatie en zijn ze aantrekkelijk om te zien aangezien men daar veel ervaring heeft en goed weet hoe ze het product moeten behandelen. Onze mispels onderscheiden zich echter doordat ze over het algemeen een hogere Brix-waarde en een intensere smaak hebben. Ze zijn misschien minder opvallend om te zien, maar wel lekkerder".

Frutas Manzano is gespecialiseerd in de verhandeling van tropisch fruit en heeft gedurende het hele jaar aanbod van avocado en mango aangezien de Spaanse teelt aangevuld wordt door de import vanuit andere landen. De in Granada geteelde cherimoya, beschikbaar van september tot mei, neemt een speciale plaats in hun productoverzicht.


Voor meer informatie:
Alberto Casanova (Import-Export Verantwoordelijke)
Frutas Rafael Manzano e Hijos S.L.
Pol. Ind. "La Gasolinera", 43-44
Salobreña, Granada. España.
T: +34958612597
M: +34 678543331
alberto@frutasmanzano.com
www.frutasmanzano.com

Publicatiedatum: