Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rheinland Blaubeeren start 15 mei met oogst onverwarmde kasteelt.

"Verwarmde kasteelt blauwe bessen geen rendabel concept"

Tholen - "Al enkele weken, vooral met warm weer, is de vraag naar verse blauwe bessen op ons bedrijf in Straelen (D) goed merkbaar", vertelt Theo Douven van Rheinland Blaubeeren. "We zouden graag enkele weken vroeger willen starten, maar kassen verwarmen om te vervroegen, is niet rendabel en een groot deel van onze klanten geeft aan liever te wachten op duurzaam geteelde bessen uit onverwarmde kasteelt."



"Blauwe bessen zouden net als aardbeien en asperges meer kunnen profiteren van de voorjaarsvraag naar vers uit de regio. Nu haken we iets later aan, maar onze uitdaging blijft door duurzame optimalisering nog iets te vervroegen. We willen tenslotte de klantwensen vervullen. De regionale handel en landwinkels kunnen nu snel weer bediend worden en dat geeft ook de verwerkte producten van blauwe bessen als sap en jam een extra impuls", aldus Theo.

"Onze klanten kiezen voor vers, smaak en langere houdbaarheid, maar we merken ook dat ze afkomst en bedrijfsvoering belangrijk vinden. Wij kunnen onze afnemers direct informeren over onze geïntegreerde teeltprocedure en voedselveiligheid, maar ook over de gezondheidsaspecten van blauwe bessen. Blauwe bessen zijn tenslotte geen bosbessen, maar een gecultiveerde variant. Vers langer houdbaar en je krijgt er geen blauwe smoel van. De onverwarmde kasteelt is milieuvriendelijker en minder risicovol dan de buitenteelt", besluit de teler.
 
Voor meer informatie;
Rheinland Blaubeeren
Am Kingshof 6
D-47638 Straelen Duitsland.
Fam. Beurskens (+49) 02834 9440577
Theo Douven (+031) 06 53154459