Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"„We willen bestaande klanten van meer producten voorzien"

Duitse Meissner Frucht gaat partnerschap aan met groothandel Parijs

In de huidige handel is het vrijwel onmogelijk om nieuwe, onbekende soorten c.q. variëteiten in het assortiment op te nemen. Als men echter aan een heel brede clientèle levert, moet men ook een bijpassend breed aanbod presenteren. Dat is in ieder geval het devies bij groothandelsonderneming T. Meissner Frucht-Handels-GmbH, gevestigd in het Duitse Kassel. Gelijktijdig met de constante uitbreiding van de klantenkring ontstond er ook steeds meer vraag naar exclusieve producten.
 

Verse, gele producten van de groothandel in Parijs

Het bedrijf levert verse groenten en vers fruit aan onder andere verzorgingstehuizen, grootkeukens, cash & carry-markten, groothandelaren en retailers. "In de afgelopen jaren zijn er echter verschillende nieuwe klantengroepen bijgekomen, zoals hoogwaardige supermarkten, gespecialiseerde markthandelaren en leveranciers van de hogere gastronomie. Als gevolg daarvan wilden we het assortiment graag iets uitbreiden en bij bestaande klanten meer producten aanbieden," vertelt procuratiehouder Tom Meissner. 


Exclusieve groenten worden momenteel in grote hoeveelheden via Parijs afgenomen

Partnerschap is meesterschap
Zo ontstond langzaam het idee om een partnerschap aan te gaan met speciale contactpersonen van de belangrijke groothandel Rungis in de Franse hoofdstad Parijs. Twee weken geleden werd dit partnerschap werkelijkheid. Tom: "Men kan de producten weliswaar direct vanuit Parijs afnemen, maar de meerderheid van onze klanten komt echter niet op het vereiste volume en heeft ook niet de flexibiliteit één tot twee keer in de week verse producten te bestellen. Wij hebben enkele jaren geleden een vergelijkbaar project met Italiaanse specialiteiten in het leven geroepen. Via de groothandel in de Noord-Italiaanse stad Verona nemen we onder andere loogkruid en mini-artisjokken af en het is ons inmiddels gelukt een regelmatige afzet op te bouwen.''
 

Het distributiecentrum van Meissner op het industriegebied van Kassel

Prachtige, gele tomaten uit Franse teelt worden reeds aangeboden door T. Meissner Frucht-Handels-GmbH en ook de populaire Charentais-meloenen zullen binnenkort via de groothandel in Parijs binnenkomen. Daarnaast heeft de groothandelsonderneming voor de echter fijnproevers nog een verrassing. "Cantharellen en andere paddenstoelen verwacht ik in de komende weken. Bovendien is steenfruit momenteel in opkomst: abrikozen, perziken en nectarines hebben we al in het assortiment, maar deze week worden ook de eerste kersen uit Italië geïmporteerd. Dat zijn werkelijk topproducten!''
 

Uitlevering is de hoofdpijler van de groothandel

Levering van verse producten in Centraal-Duitsland
Verscentrum Meissner bevindt zich in Kassel en wordt door de gelijknamige familie gerund. Het bedrijf biedt haar klanten alle producten van de moderne vershandel aan. Zowel Duitse groenten en Duits fruit alsook specialiteiten van over de hele wereld. De groothandelsonderneming focust zich hoofdzakelijk op de uitlevering en levert aan grootverbruikers, supermarkten en de gastronomie in een straal van circa 250 kilometer.

Verdere informatie:
T. Meissner Frucht-Handels-Gesellschaft mbH
Falderbaumstraße 5, 34123 Kassel
Telefoon (0561) 78 176-0 
Fax (0561) 78 176-30 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018