Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groot asperge-aanbod, aardbeien momenteel relatief duur

"Markt in Südbaden momenteel goed verzorgd"

De telers in de belangrijke Duitse teeltregio Südbaden hebben het momenteel druk. Het is momentele het hoofdseizoen van de lokale asperges en ook bij de aardbeien gaat de oogst succesvol van start. "De markt is heel goed verzorgd", aldus Hans Lehar van de groenten- en fruitafzetcoöperatie Nordbaden (OGA).

Ook in Südbaden groeien de asperges vanwege het weer momenteel heel snel met een goede kwaliteit. Dat heeft ook uitwerkingen op het prijsniveau: lokale asperges worden momenteel tussen de 2,50 en 3,00 euro per 500 gram aangeboden.


Bestuursvoorzitter Hans Lehar van OGA Nordbaden

Bovendien vinden ook de aardbeien uit Südbaden langzaam hun weg naar de markthandel. Sinds twee weken is er reeds sprake van een kleine toevoer uit tunnelteelt. Deze vroege aardbeien worden echter nog relatief duur verkocht: momenteel kost een schaaltje van 500 gram nog tussen de 3,00 en 4,50 euro. Hans: "De kwaliteit is heel goed, de aardbeien glanzen mooi en zijn heel groot."

Afzet
OGA en OGV Nordbaden vormen samen een coöperatief georganiseerde afzet voor groenten en fruit. Bij de vestigingen Bruchsal en Heidelberg beschikt men over een areaal van circa 60.000 m² met bewaringsfaciliteiten, koelcellen, technische installaties, verpakkingsstations, kantoorgebouwen en vollegrondsarealen. Gekwalificeerde medewerkers, moderne techniek, flexibele logistieksystemen en veel ervaring zorgen voor een perfecte combinatie.Verdere informatie:
OGA NORDBADEN EG
Hans Lehar
Industriestr. 1-3
D-76646 Bruchsal
Telefoon +49 7251 8002-0
Telefax +49 7251 8002-99

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018