Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse oogst breva vijg is verlaat

De oogst van de breva vijg zal binnenkort beginnen in Elche en Albatera, de belangrijkste teeltregio's van dit fruit in Spanje, hoewel de instabiele weersomstandigheden van het moment een vertraging van de rijping van het fruit veroorzaken."We hopen aan het begin van week 21 de eerste zendingen te kunnen versturen, met een uitstekende kwaliteit", vertelt Teresa Agulló, manager van Alcudia Export Fruit. "Sommige handelaren willen vroeg binnenkomen op de markt, vanwege de hoge prijzen die men verwacht op een markt waar nog geen product aanwezig is. Wij vinden echter dat we pas moeten beginnen op het moment dat de kwaliteit van het fruit optimaal is, anders wordt de markt geschaad", geeft ze aan.

"Met onze vijgenbomen hebben we te maken met twee behoorlijk verschillende oogstperiodes. Eerst komen de breva vijgen, tussen 22 mei en 24 juni: vroege vijgen met grote maten. Daarna volgen de reguliere vijgen met kleinere maten en een oogst tussen 15 juli en 15 augustus."We werken met het ras Colar, een van de weinige rassen met twee oogsten. Dat levert ons grote commerciële voordelen op, aangezien we in het seizoen van de breva vijg geen concurrentie hebben vanuit andere plaatsen van herkomst. Turkije is een grote concurrent in vijgen op de Europese en Aziatische markt, maar de Turkse oogst begint pas in juli", zegt de exporteur.

De breva vijgen van dit bedrijf in Alicante komen deels terecht in de schappen van verschillende Spaanse supermarktketens. Ongeveer 80 % van de oogst wordt echter geëxporteerd, naar Europese landen als Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. Via luchttransport verzendt het bedrijf al sinds een aantal jaar naar Canada, en sinds kort naar verafgelegen markten als Hong Kong, Singapore en landen in het Midden-Oosten."De landen waarnaar we onze breva vijgen en reguliere vijgen exporteren beschouwen onze vruchten als exotische producten en waarderen ze zowel vanwege de smaak als vanwege de gezondheidsvoordelen. In Azië, waar men gewend is vijgen vanuit Turkije te importeren, hebben ze recent ons product ontdekt, en ze zijn aangenaam verrast. Dit jaar verwachten we onze zendingen te vergroten vanwege de toegenomen vraag. Kartonnen dozen van 1 en 2 kilo zijn de formaten die het meest worden verkocht".


Voor meer informatie:
Teresa Agulló
Alcudia Export-Fruit S.L
Ptda. Maitino, Pol. 2, 1-A
03295 ELCHE (Alicante) España
T : 0034 96 663 43 04
info@alcudiaexportfruit.com
www.alcudiaexportfruit.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018