Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mangoteelt in Mexicaanse Michoacán brengt meer dan 35,9 mln euro op

Het Ministerie van Landbouw van de Mexicaanse staat Michoacán heeft door middel van de Informatiedienst van Agri-food en Visserij laten weten dat de waarde van de mangoteelt in alleen Michoacán meer dan 833 miljoen peso (35,9 miljoen euro) bedraagt.

Het ministerie benadrukte dat de mango deze waarde heeft bereikt doordat de omvang van het areaal is toegenomen. Van de ruim 20.200 hectare van de afgelopen jaren is het mango-areaal in Michoacán met 3.000 hectare gegroeid en heeft het nu een record omvang van 23.201 hectare.

Michoacán is, met meer dan 150.000 ton mango (goed voor 18 % van de nationale teelt in 2017), de vijfde grootste leverancier van dit tropische fruit. Ook neemt de staat de vijfde plaats in op de ranglijst van exporteurs van Mexicaanse mango dankzij de fytosanitaire voorwaarden waaronder de teelt plaatsvindt en de aanwezigheid van boomgaarden die als vrij van ziektes zijn gecertificeerd.

Het Ministerie van Michoacán stelde, in samenwerking met het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA), dat de staat zich in de laatste drie jaar heeft gepositioneerd als leider in de teelt van biologische mango. Momenteel is er 3500 hectare gewijd aan deze teelt en telers zijn van plan om dit te verdubbelen. Het idee is om 6 tot 7 duizend hectare te hebben om tegemoet te komen aan de vraag op de internationale markt. De biologische mango brengt 50 % meer op dan de conventionele mango.

Bron: quadratin.com.mx

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018