Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zweden: Östgötasvamp lanceert paddenstoelen verrijkt met vitamine D

De afgelopen twee jaar is Östgötasvamp uit Linköping bezig geweest met de verrijking van paddenstoelen met vitamine D. Met behulp van UV-lampen heeft het bedrijf een systeem bedacht om paddenstoelen met vitamine D te verrijken. Nu wordt het resultaat gelanceerd in ICA supermarkten in Zweden. "Veel levensmiddelen die vitamine D bevatten, zijn dierlijk, en tegenwoordig vragen steeds meer klanten vegetarische en veganistische levensmiddelen. Met deze met vitamine D verrijkte champignons kunnen we aan die vraag voldoen, terwijl de biologische champignons bovendien perfect passen in de groeiende trend van biologische voeding," vertelt Paula Frösell, Brand Manager van ICA in een persbericht.

Aanbevolen hoeveelheid

Bij Östgötasvamp wordt UV-licht gebruikt in de teeltruimte en worden de paddenstoelen verrijkt met 5 microgram vitamine D per 100 gram. Vier of vijf champignons per dag is dan ook al voldoende om de aanbevolen hoeveelheid vitamine D binnen te krijgen. Östgötasvamp is het eerste bedrijf in Europa dat op die manier met vitamine verrijkte champignons heeft weten te telen. "Het voelt geweldig om nu eindelijk te kunnen beginnen met de afzet van de champignons. We zijn er trots op dat we natuurlijke met vitamine D verrijkte voeding kunnen bieden, die door de overgrote meerderheid kan worden gegeten. Daarbij is het fijn dat het een door en door Zweeds product is," zegt Mahziar Namedanian, oprichter van Östgötasvamp in een persbericht.

Gebruik van sensoren

Voor het telen van champignons zijn perfecte omstandigheden nodig en om de voortgang de hele dag in de gaten te kunnen houden, hebben ze bij Östgötasvamp sensoren in de teeltruimte geplaatst en maken ze gebruik van een eigen compostmengsel. "We willen onze eigen kringloop creëren om volledig controle te houden op de productie en tegelijkertijd de duurzaamheid van het product en het bedrijf te garanderen," zegt Mahziar.

Bron: www.ja.se


Publicatiedatum: 15-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: