Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50 jaar Helmer BV

"Trots op pa en ma"

Tholen - Vandaag bestaat Helmer B.V. uit Breda 50 jaar. Het bedrijf verpakt, verlaadt en bewaart groenten en fruit en wordt al twintig jaar geleid door Lizette Helmer, dochter van oprichters Dik en Bep Helmer. Lizette: "Opa Visser had een grossierderij op de oude veiling aan de Veilingkade in Breda. Hier werkte mijn moeder Bep. Mijn vader werkte bij Christ van de Genugten, ook op de oude veiling. Daar hebben mijn ouders elkaar leren kennen. In 1962 zijn ze getrouwd."

In 1968 besloot Dik voor zichzelf te beginnen. "Met behulp van opa Visser is mijn vader een commissiezaak gestart. Die begon op 14 mei 1968 op de RBT-veiling, Heilaarstraat 265 in Breda. Mijn pa en ma zijn hier samen ingestapt en hebben een mooi bedrijf opgebouwd. Zij werkten samen met diverse exporteurs, grossierderijen en groentenboeren."


Dik Helmer

"Door de jaren heen zijn mijn ouders er ook bij gaan inpakken. Ze deden alles wat de klant wenste: sla in zakjes blazen, pondjes prei maken, spruiten verpakken en met wagens tegelijk tomaten vloeien. Niets was ze te gek. Toen de verpakkingsactiviteiten verder uitbreidden, schaften mijn ouders machines aan. Twee voor netverpakkingen, één voor het sealen van komkommers en één voor het sealen van champignons. Nadat het bedrijf in 1995 verhuisde naar een andere loods op hetzelfde veilingterrein, kwamen daar nog een flowpack- en een stickermachine bij. De laatste was speciaal bedoeld om paprika's die naar Amerika gingen van een sticker te voorzien. Na het stopzetten van de afmijnzaal in Breda zijn mijn ouders helemaal overgegaan op het verpakken en laden en lossen van groenten en fruit."
 

Moeder Bep Helmer

In 1998 nam Lizette het bedrijf van haar ouders over. "Mijn vader is mij tot aan zijn overlijden in 2007 blijven helpen. Mijn moeder bleef thuis om op mijn kinderen te passen. In die tijd werd het verpakken al steeds meer rechtstreeks bij telers gedaan waardoor wij hier minder werk in kregen. Er was ondertussen steeds meer vraag naar opslagruimte voor groenten en fruit. Deze ontwikkeling bood kansen en die heb ik samen met mijn ploeg met beide handen aangepakt."


Lizette 

"Na 50 jaar kan ik wel zeggen dat we het nog niet zo slecht hebben gedaan. Ik ben trots op mijn pa en ma, die mij de kans hebben gegeven om hun bedrijf voort te zetten. Dankzij mijn vaste klanten, die hun handel aan ons toevertrouwen, hebben we veel werk. De laatste twee jaar is er veel veranderd en aangepast in onze loods, die inclusief cellen ongeveer 15.000 m2 is. Door deze aanpassingen hopen wij onze klanten nog jarenlang goed van dienst te kunnen zijn."



Voor meer informatie:
Helmer BV
Lizette Noordijk - Helmer
IABC 5325a
4814 RB Breda
T (076) 530 20 20
F (076) 530 20 25