Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Verkoop biologische groenten en fruit in de lift in Denemarken

De consumenten in de Deense winkels vullen hun boodschappenkarren steeds vaker met biologische producten. Vooral groenten en fruit zijn populair en dan met name de biologische wortelen.

In 2017 werd voor 1,5 miljard euro aan biologische producten verkocht tegen nog geen miljard in 2016, blijkt uit de statistieken.

"De verkoop van biologische producten is nu goed voor meer dan 13 procent van alle voedingsmiddelen die in Denemarken over de toonbank gaan. Dat is bijna een wereldrecord,"  vertelt Kirsten Lund Jensen, directeur biologische producten in de belangenorganisatie Landbrug & F°devarer.

Een deel van de stijging is het gevolg van de internetverkoop van bijvoorbeeld maaltijdboxen, die dit jaar voor het eerst in de cijfers is meegenomen. Uit de cijfers blijkt dat jongeren vaker dan ouderen daarvoor kiezen. Zes procent van alle huishoudens maken geregeld gebruik van maaltijdboxen.

De verkoop van groenten en fruit is goed voor 33 procent van de totale omzet van biologische levensmiddelen, die de afgelopen jaren steeds gestegen is. Bij Landbrug & F°devarer verwachten ze dat de verkoop ook dit jaar weer met 10 tot 15 procent zal stijgen.

Biologische levensmiddelen moeten worden geproduceerd met zorg voor het milieu. In Denemarken moeten producenten en verkopers voldoen aan bepaalde eisen om hun producten met het biologische label te kunnen verkopen.

Bron: www.fyens.dk


Publicatiedatum: 15-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: