Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

AGF-verwerkingssystemen worden steeds geavanceerder

Eshet Eilon levert al jarenlang machines aan de Israëlische tuinbouwsector en biedt nu ook kant-en-klare oplossingen voor de verwerking van groenten en fruit aan klanten over de hele wereld.

Het bedrijf ontwerpt en vervaardigt modulaire sorteersystemen die uitgerust zijn met de modernste technologieën. Deze pasklare oplossingen worden ontwikkeld voor diverse sectoren en zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de klant. De oplossingen zijn binnen vele segmenten van de AGF-sector toepasbaar. 

Ananas
De consumptie van ananas groet. In de Verenigde Staten nam de consumptie van deze fruitsoort bijvoorbeeld toe van 1,5 kilo per persoon in 2006 naar ruim 3 kilo per persoon in 2015. Vanwege deze groei zijn telers op zoek naar nieuwe manieren om dit fruit te verwerken. De unieke vorm van ananas zorgt ervoor dat telers veel tijd kwijt zijn aan het sorteren en verpakken van het fruit. Het systeem van Eshet Eilon bestaat uit op maat gemaakte cups en maakt daarnaast gebruik van een modern optisch systeem waarmee de ananas op maat, kleur en vorm van de kroon kan worden gesorteerd.

Zoete aardappelen
Een ander vers product waarvan de populariteit sterk toeneemt, is de zoete aardappel. De import van zoete aardappelen in Europa verdrievoudigde de laatste vier jaar bijna en steeg van 81.000 ton in 2012 naar 229.000 ton on 2016. Eshet Eilon heeft een systeem ontwikkeld voor de verwerking van deze groente. Het systeem bestaat uit een speciale cup-sorteerder die uitgerust is met het Eshet Optica Vision-systeem. Het bevat daarnaast een sorteersysteem waarmee op maat en gewicht kan worden gesorteerd en een wassysteem waarmee de zoete aardappelen onder andere met heet water ontsmet kunnen worden. Het systeem is tevens uitgerust met een droger en systemen voor het sorteren op kwaliteit en verpakken.

Verwachte groei markt sorteermachines bedraagt 44%
Een recent onderzoek van Technavio voorspelt dat de markt voor sorteermachines zal groeien van €1 miljard in 2016 naar €1,5 miljard in 2021. Dit houdt een groei van 44% in. Technavio is een vooraanstaand marktonderzoeksbureau dat gevestigd is in Londen. Het bureau verwacht dat de sorteersector haar leidende positie op de markt zal behouden en haar aandeel zal vergroten naar 82% van de markt. 

De analisten van Technavo benadrukken dat er drie drijvende factoren aan te wijzen zijn voor de groei van de wereldwijde markt voor sorteerapparatuur. Deze zijn het toenemende belang dat aan de voedselkwaliteit gehecht wordt, de bewustwording van de voordelen van automatisering en strengere regelgeving omtrent standaarden. 

Systemen om aan eisen klant tegemoet te komen
Eshet Optica is één van de systemen die Eshet Eilon heeft ontwikkeld. Het combineert geavanceerde optische sensoren en camera's die het product sorteren op vorm, kleur, textuur en externe defecten. Het systeem werpt fruit met afwijkingen uit.

Het bedrijf levert ook de nieuwste technologieën voor de verwerkende sector, zoals voor het sorteren, wegen, wassen en verpakken van alle soorten verse AGF. Haar systemen zijn te gebruiken voor zowel kleine fruitsoorten, zoals lychees, en grote fruitsoorten, zoals bijvoorbeeld watermeloenen en dit alles met slechts één druk op de knop. De snelle systemen sorteren op gewicht, maat, kleur en defecten en kunnen aangepast worden aan de specificaties en taal van de gebruiker. 
 
Technologie voor astrofysica
Eshet Eilon werkt nauw samen met het Volcani Institute of Agricultural Engineering van het Israëlische ministerie van Landbouw. 

In samenwerking met het Volcani Institute heeft het bedrijf een Near-InfraRed (NIR)-systeem op de markt gebracht voor het sorteren van fruit aan de hand van de interne kwaliteit. Het systeem maakt hiervoor gebruik van unieke golflengtes om verder door te kunnen dringen in het product en zo de chemische samenstelling ervan te bepalen. Deze methode is toepasbaar voor het bestuderen van het heelal en de sterren, of om de kwaliteit van een stuk fruit te beoordelen. NIR heeft vele toepassingsmogelijkheden en wint met de dag meer terrein. Deze technologie is zeer geschikt voor de tuinbouwsector omdat hiermee de kwaliteit van producten zeer nauwkeurig kan worden gemeten. NIR voldoet dan ook aan de eisen die deze sector stelt aan nauwkeurige, betrouwbare en snelle verwerking en is bovendien niet-destructief en kostenefficiënt. 


Voor meer informatie:
Eshet Eilon Industries LTD.
info@eshet.co.il

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018