Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Griekse teler met Nederlandse 'roots' gespecialiseerd in witte asperges

Schotman Hendrik is een Grieks bedrijf met Nederlandse wortels. Het bedrijf werd in 1998 opgericht door Henk Schotman, die meende dat er nog veel aan de teelt, organisatie en marketing van Griekse asperges verbeterd kon worden.

Vandaag de dag is het bedrijf gespecialiseerd in het vermarkten van asperges (circa 1.200 ton per jaar) en kiwi's (circa 4.000 ton per jaar) die geteeld worden in de Nestosrivierdelta (in de prefectuur Kaval in het noordoosten van Griekenland).

Tijdens Freskon spraken we met Ari Schotman, zoon van oprichter Henk, over het verloop van het huidige aspergeseizoen. 95% van de totale productie van het bedrijf bestaat uit witte asperges, die voornamelijk naar Duitsland geëxporteerd worden. De overige 5% bestaat uit groene asperges die voor de binnenlandse markt bestemd zijn.Ondanks de zachte winter, die tot een daling in de productie heeft geleid, was het volgens Ari over het algemeen genomen toch een goed seizoen voor asperges. "Hoewel de volumes kleiner waren, lagen de prijzen hoger dan voorgaand seizoen, omdat Duitsland en Polen pas half april begonnen en de sterke vraag voor hoge prijzen zorgde. Toen hun asperges op de markt kwamen, daalden de aspergeprijzen flink," aldus Ari.

Inmiddels is er een einde aan het seizoen en de export gekomen.


Voor meer informatie:
Henk Schotman
Schotman SA
Tel: +30 2594061185
Email: schotman@otenet.gr
www.schotman.gr

Publicatiedatum: 14-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: