Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mangosteen-oogst Thailand daalt 65%

Het Thaise bureau voor landbouwpromotie heeft onlangs als prognose gesteld dat het fruitaanbod vanuit het oosten van Thailand wegens slechte weersomstandigheden fors zal verminderen. Met name het volume aan mangosteen zal met een geschat percentage van 64,81% behoorlijk gaan slinken. Het gevolg hiervan is dat het totale volume aan Thaise mangosteen op de markt dit jaar mogelijk beperkt blijft tot slechts 36.000 ton. In voorgaande jaren stond het volume soms op zoveel als 100.000 ton.

Thailand heeft met verschillende landen vrijhandelsverdragen getekend. Van deze landen vormt China voor Thailand de derde grootste exportmarkt na de ASEAN-landen en de VS. De waarde van de fruitexport vanuit Thailand naar China kwam in 2017 neer op US$740 miljoen (€623,0 miljoen). Ten opzichte van 2016 was dat een toename van 25,46%. De fruitsoorten die in 2017 werden geëxporteerd, betroffen onder andere doerian, longan en mangosteen.

Veel Chinese importeurs hebben grote volumes aan mangosteen ingekocht tegen prijzen van grofweg 40 yuan (€5,29) per kilo. Wegens de grote rol van de export naar China is het aanbod aan mangosteen voor de Thaise markt zelf en voor andere exportbestemmingen als Cambodja en Vietnam alleen maar kleiner geworden. Chinese importeurs kochten ook veel Thaise doerian in. De prijs voor doerian stond op ongeveer 15 yuan (€1,98) per kg. Deze prijs is relatief hoog, wat ertoe heeft geleid dat ook de binnenlandse prijs is gestegen.

Bron: iFresh Fair

Publicatiedatum: 22-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: