Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Uitzicht op meer export naar Mexico

Het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Mexico biedt uitzicht op meer agrarische export vanuit Nederland. Dat geldt zeker voor de uitvoer van varkens- en pluimveevlees. Ook andere sectoren profiteren. Dat zegt Jean Rummenie, landbouwraad in Mexico.

Over de hoofdlijnen van het akkoord is onlangs overeenstemming bereikt. De details moeten nog worden ingevuld.

Het handelsakkoord tussen de EU en Mexico betekent een forse uitbreiding van de bestaande afspraken over de onderlinge handel. Onder het nieuwe akkoord vallen nu ook agrarische producten en bijvoorbeeld diensten en aanbestedingen.

Voor veel agrarische producten worden de importheffingen aan Mexicaanse kant afgeschaft of fors verlaagd. Dat is gunstig voor exporteurs uit de Nederlandse agrofoodsector.


Mexicaanse asperges

Tropisch fruit
Voor Mexico betekent het handelsakkoord dat het land meer mogelijkheden krijgt om tropisch fruit (dadels, vijgen, mango's), groenten (asperges), honing en bijvoorbeeld sinaasappelsap te exporteren naar Europa. Rummenie: "Van die handelsstroom kan Nederland profiteren. Mexicaanse exporteurs zijn geneigd om vanwege de taal zaken te doen met Spanje. Op logistiek terrein is Nederland verder ontwikkeld. Ons land moet zich in Mexico nog meer profileren als the best gateway to Europe."

Promotieacties met peren
Over de export van Nederlandse peren naar Mexico is vorig jaar overeenstemming bereikt tussen beide landen. Mede door inspanning van de Nederlandse ambassade vinden binnenkort promotieacties plaats in supermarkten van Walmart met peren uit ons land. Volgens landbouwraad Jean Rummenie kunnen met retailbedrijven in Mexico soortgelijke afspraken worden gemaakt over promotie van Nederlands varkens- en op termijn pluimveevlees.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018