Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste blauwe bessen geveild

Vandaag werden de eerste Belgische blauwe bessen van het seizoen 2018 geveild bij BelOrta. Het eerste kistje van 12x125g, geteeld op substraat in een verwarmde serre, werd geleverd door producent K.T.A. Horteco uit Vilvoorde en aangekocht door Valckenier uit Roosdaal voor een prijs van € 4,66 per 125 gram.

Fikse areaalstijging in 2018
De populariteit van de blauwe bes gaat al enkele jaren in stijgende lijn en daar lijkt nog niet meteen verandering in te komen. Getuige hiervan is de areaalstijging van 14 percent bij BelOrta ten opzichte van vorig jaar. Het areaal blauwe bessen beslaat daarmee dit jaar ruim 44ha met een verwachte opbrengst van ongeveer 520 ton. Dankzij de keuze voor teelt van verschillende variëteiten kan BelOrta de productie spreiden over een langere periode. Daardoor kan de organisatie blauwe bessen aanbieden vanaf vandaag tot en met begin november. 
De blauwe bessen worden aangeboden in een ruim assortiment van verpakkingen, zoals open punnets en vlootjes, maar ook gesloten verpakkingen met deksel en topseal zijn mogelijk. Tot slot biedt BelOrta ook een groot volume biologisch geteelde blauwe bessen aan.


Jeroen Vlayen (BelOrta) en Frank Valckenier (Valckenier) 

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)155 655 291


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018