Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Interpoma China keert terug voor tweede editie

Na het succes van vorig jaar wordt op donderdag 28 en vrijdag 29 juni voor de tweede keer een Chinese editie van de Interpoma georganiseerd. De Italiaanse organisatoren van de Interpoma hebben het initiatief naar China gekopieerd om zo beide appelteeltgebieden aan elkaar te verbinden en een platform te creëren om kennis uit te wisselen. Zo meldt de NFO.

In Shandong wordt jaarlijks 9,3 miljoen ton appels geteeld op een areaal van 304.666 ha. Zuid-Tirol is met een areaal van 19.000 ha en een jaarlijkse productie van 1 miljoen ton een stuk kleiner, maar loopt op het gebied van teelttechniek en mechanisatie voor. Van de boomgaarden in Shandong heeft 90 procent geen bescherming tegen vogels, vorst of hagel en meer dan 80 procent heeft geen mogelijkheden voor fertigatie. Vanwege de beperkte mechanisatie wordt 65 procent van de productiekosten uitgegeven aan arbeid.

Op de beurs stonden vorig jaar 70 bedrijven uit 10 verschillende landen. De beurs trok toen 2.000 bezoekers. Net als bij de Italiaanse versie worden ook diverse excursies naar bedrijven in de regio georganiseerd. En daarnaast is er het Interpoma-congres met internationale sprekers. De belangrijkste thema's zijn dit jaar: driftreducerende spuittechnieken; fertigatie op basis van bodem- en bladanalyses; chemische dunning en groeiregulatie bij Fuji; rijpheidstesten, plukvenster- en bewaarsystemen; de omslag naar een systeem zonder gebruik van omhulling van de vruchten met zakjes; en de knip-boomproductie in de boomkwekerij.

De beurs en het congres vinden plaats in het beursgebouw van Weihai in de provincie Shandong. Kijk voor meer informatie op fierabolzano.it.

Bron: NFO

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018