Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CA-bewaring voor blauwe bessen

Elk plantaardig product heeft een eigen metabolisme. Elke vrucht leeft en heeft zuurstof nodig, niet alleen tijdens de groeifase maar ook na de oogst. Het zogenaamde ademhalingsproces wordt gekenmerkt door de afbraak en oxidatie van koolhydraten zoals suikers en zuren, die zijn opgeslagen in plantenweefsels. Vervolgens wordt dit omgezet in warmte, koolstofdioxide, waterdamp en aromatische verbindingen.

Een gecontroleerde atmosfeer in combinatie met de verlaging van de temperatuur werkt dieper in het metabolisme van groenten, waardoor bijvoorbeeld de productie van ethyleen wordt verminderd en de afbraak van chlorofyl (groene kleur) wordt geblokkeerd. Ook de afbraak van vitamines en zuren worden hierdoor vertraagd. Een ander groot voordeel van deze methode is dat de organoleptische kwaliteit van het product behouden blijft en dat schimmels nauwelijks een kans hebben.



De genoemde voordelen zijn nog zichtbaarder met enkele nieuwe en verbeterde technieken voor gecontroleerde atmosfeer die door Isolcell in Italië zijn geïntroduceerd. Dit jaar bestaat het bedrijf 60 jaar en de bedrijfsgeschiedenis is nauw verbonden met de ontwikkeling van technologieën voor gecontroleerde atmosfeer. "Wij geloven in de voortdurende innovatie en kapitalisatie van de ervaring die is opgedaan met het ontwikkelen van innovatieve technologieën in elke sector", zegt Salesmanager Hubert Wieser.


Het team van Isolcell 

"Als we bijvoorbeeld kijken naar de bewaring van blauwe bessen met formules met gecontroleerde atmosfeer, dan kan dit worden gezien als een nieuwe mogelijkheid om het moment van de afzet te verplaatsen naar perioden met minder beschikbaarheid op de markt. We hebben het over een paar dagen of weken om de invloed van lokale oogstpieken of andere teeltgebieden in bijvoorbeeld Spanje of Polen te verminderen", zegt Wieser.

"Met een gecontroleerde atmosfeer voor blauwe bessen bedoelen we normaal gesproken gasvormige formules met veel CO2 om schimmelvorming of rot te verminderen, maar in Noord-Duitsland zijn met succes Ultra Low Oxygen-gasformules geïntroduceerd om het risico van fermentatie tijdens de zogeheten lange conservering te verminderen."





Isolcell heeft ook met succes ionisatietechnologie geïntroduceerd met de Aeroclean om schimmel en rot te beheersen die ook gebruikt kan worden incellen zonder formules voor gecontroleerde atmosfeer. Het instrument past het principe toe van inert makende micro-organismen en luchtverontreinigende stoffen door oxidatie met 'geactiveerde zuurstof. De Aeroclean zuivert als het ware de opslagcellen, wat resulteert in een duidelijke verbetering in de kwaliteit en houdbaarheid van groenten en fruit.

Contact:
Hubert Wieser - sales manager
Tel.: +39 344 3483168
Isolcell SpA
via A. Meucci, 7
39055 Laives (BZ)
Tel.: +39 0471 954050
Fax: +39 0471 953575
Web: www.isolcell.com
Publicatiedatum: