Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Seizoen miniwatermeloen Solinda gestart

Vrijdag 27 april is het seizoen van de mini watermeloen Solinda gestart en zal tot september duren. Aan het begin zijn er met name watermeloenen uit het Spaanse Almeria en later in het seizoen zal ook de Italiaanse Solinda op de markt worden gebracht.

Solinda is een uniek product en het bevindt zich dat ook in het premium-bereik van het aanbod. Deze bijzondere fruitsoort heeft een kaliber van 1,3 kg tot 3 kg en wordt ook gekenmerkt door pitsloosheid, de zoete smaak, knapperige pulp en een fijne schil.

"Het product is nu ongeveer 10 jaar op de markt en het blijft groeien. Om onze klanten tevreden te houden, hebben we dit jaar het gebied met 20% uitgebreid", zegt Andrea Peviani, commercieel directeur van het gelijknamige bedrijf.


De selectie en verpakking

In het Spaanse Almeria viel de oogst enigszins tegen vanwege het weer van de afgelopen weken. De verwachting is dat de situatie zich snel normaliseert.

"Solinda is een product dat uniform is. De consistentie in termen van kwaliteit maakt dat het product voldoet aan de verwachting van de consument. We zien dan ook dat de consumptietrend van pitloze mini watermeloenen voortdurend toeneemt."
"Dit seizoen hebben we de vroege Italiaanse producties geÔntensiveerd op SiciliŽ en de late versterkt zodat er ook in september nog product op de markt is."

Voor meer informatie:
Tel: +39 0382.6785259
Email: apeviani@peviani.it
Web: www.peviani.it

Publicatiedatum: 9-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: