Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vroege start Grieks kersenseizoen dankzij warm weer

Het ongebruikelijk warme weer in Griekenland heeft ervoor gezorgd dat er nu al bescheiden volumes van de kersenrassen Early Lory, Early Big en beperkte volumes Burla op de markt zijn. De maten zijn weliwaar nog wat aan de kleine kant en de kleuring varieert, maar dat is typerend bij aanvang van het seizoen. Toch zijn er ook een paar boomgaarden die al 26+ maten oogsten. "Er is voornamelijk op de binnenlandse markt vraag naar deze vroege rassen maar ook in een aantal andere landen op de Balkan, zoals Roemenië en Bulgarije. Aangezien deze vroege kersen erg kwetsbaar zijn, is maar een beperkt deel ervan geschikt voor de export. We hebben echter wel een paar telers die al kleine hoeveelheden grote maten beschikbaar hebben en we verwachten vanaf 15 mei een sterkere aanvoer en grotere maten van het ras Burla," vertelt Aris Kalantzopoulos van Ariston Trade. 

De belangrijkste rassen op volgorde van oogstdatum zijn: 
Early Lory, Early Bg, Satin, Samba, Larian, , Early Star, Grey Star, Black Star, Big Star, Lapins, Ferovia, Skenna, Regina, Kordia en tot slot Sweet Heart."We verhandelen vrijwel alle rassen maar richten ons wel op de premium rassen die zonder problemen verladen kunnen worden. Onze voornaamste markten zijn Europa en het Midden-Oosten en we exporteren ook sporadisch per luchtvracht naar landen in Azië," vervolgt Aris. 

"Wat betreft verpakkingen, geven we de voorkeur aan dozen van 2,5 en 5 kilo met binnenzak en we bevelen deze ook aan onze klanten aan. We raden hen aan thermodekens te gebruiken en zelf zorgen wij voor de koeling, het transport en de keuze van de juiste vluchten en tijdschema's voor de levering op de plaats van bestemming. We hebben al zeven jaar ervaring met luchtvracht en we werken nauw samen met één van de grootste luchtvrachtexpediteurs, DB Schenker Hellas." Vanaf eind mei tot half augustus vervoert het bedrijf haar producten ook per vrachtwagen en container naar bestemmingen in Europa maar ook naar Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte. 

"We zijn er trots op dat we als bedrijf nauwe en succesvolle samenwerkingen met grote internationale merken binnen de AGF-sector tot stand hebben gebracht. Hiermee kunnen we ons productaanbod uitbreiden met premium en bekende producten. We hebben onze Griekse merken ook in de portfolio's van onze internationale partners geïntroduceerd. Dit is heel belangrijk voor ons en zal de toegang van Griekse producten tot de wereldwijde markt vergemakkelijken. Ons volgende doel is het versterken van deze nieuwe samenwerking zodat we mogelijk hun partner in Griekenland kunnen worden."

Naast kersen is Ariston Trade gespecialiseerd in appelen, kiwi's, aardbeien en abrikozen en biedt het ook nog een scala aan andere groenten en fruit aan. 


Voor meer informatie:
Mr. Aris Kalantzopoulos
Ariston Trade
Tel/Fax: +30 2743 0 32061
Email: info@aristontrade.com
www.aristontrade.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018