Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kenia: Sterke groei avocadoteelt verwacht met oog op exportmarkt

Telers in de Keniaanse regio Kericho hebben hun oog laten vallen op de groeiende exportmarkt voor avocado's. In Kericho County wordt van oudsher thee geteeld. Regionale leiders zijn een campagne gestart om de avocadoproductie in het gebied op te schalen. In het kader hiervan zullen er zo'n 2.000 zaailingen aan telers verstrekt worden. Het initiatief wordt geleid door Paul Chirchir, Sylvannus Maritim en Florence Bore. De jonge planten zijn gecertificeerd door de Kenya Plant Health Inspectorate Service (Kephis).

"Met het oog op de enorme markt voor Hass avocado's in het buitenland hebben we besloten om ons op dit ras te richten om lokale telers een betere toekomst te kunnen bieden. We betreden het pad naar economische onafhankelijkheid door gebruik te maken van de beschikbare middelen," zei Chirchir tijdens de aftrap van het project in Kapsoit. 

De website nation.co.ke illustreert het economische belang van de avocado als aanjager van de economische groei van het land door te melden dat één enkele avocadoboom per jaar 1.000 vruchten voort kan brengen. Om deze reden is het fruit zeer geschikt voor kleinschalige telers. Met een gemiddelde verkoopprijs van €0,08 per stuk, betekent dit dat één boom meer dan €84 op kan leveren.

De bomen worden doorgaans na tweeënhalf jaar productief. De rassen Hass en Fuerte zijn het meest in trek. Tot de landen die avocado's uit Kenia importeren, behoren: de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Egypte, Nederland, Frankrijk, Saoedi-Arabië, België, Spanje, Qatar, Bahrein, Koeweit, Duitsland en Hongkong. 

De Keniaanse regering heeft daarnaast plannen om de export uit te breiden naar opkomende markten zoals Maleisië, Singapore en Zuid-Korea. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018