Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Indiase bananenleveranciers betreden Europese markt

De eerste bananen zullen binnen een paar maanden naar Europa worden geëxporteerd via verschillende particuliere initiatieven in de deelstaat Tamil Nadu. Uiteindelijk hoopt de sector hiermee deuren naar markten in het westen te openen voor de export van lokaal geteelde bananen.

De havenautoriteit in het Italiaanse Triëst financiert een project van de Banana Growers Federation in Tamil Nadu, die samenwerkt met de Landbouwuniversiteit in Tamil Nadu om de oogstpraktijken en faciliteiten te standaardiseren voor de export van lokale bananen. 

Een ander project vindt plaats met de steun van een in Wenen gevestigde koper aan fruitexporteur Ka Ve Ezhilan van Greeneers Agro Products in Tiripur. De exporteur werkt samen met het Landelijke Centrum voor Bananenonderzoek en een consultant in IIT-Madras voor een kabeltransportband om de bananen van de plantage naar het pakstation te verplaatsen. 

Ezhian, die op eigen initiatief ruim €1.250 in een pakstation voor de fruitexport in Pollachi heeft geïnvesteerd, vertelt dat de eerste zending van zo'n 100 kilo Grand Naine eind deze maand per luchtvracht zal worden verzonden. Hierna zal de export opgevoerd worden en tegen september hoopt de exporteur zo'n 20 ton te verladen. Het uiteindelijke streven is om jaarlijks zo'n 150 containers te exporteren. 

Volgens thehindubusinessline.com richten exporteurs zich nu op ontwikkelde markten in Europa. Aanvankelijk zal worden gestart met de export van Cavendish bananen maar er worden ook plannen gemaakt voor de export van populaire lokale rassen zoals Poovan, Kathali en rode bananen.


Publicatiedatum: 9-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: