Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tomaten verpakt in gerecycled karton en PET-flessen

Verpakking Tommies Mini Toppers van 100% gerecycled materiaal

Snackgroentenspecialist Greenco verpakt haar Tommies Mini Toppers in een duurzamere verpakking. De minitomaatjes, die vanaf nu exclusief verkrijgbaar zijn bij Jumbo, zijn omhuld in 100% gerecycled materiaal. Voor de nieuwe verpakking is intensief samengewerkt met experts op het gebied van duurzame materialen. Greenco: "Met deze verpakking tillen we de productie van duurzame snackgroenten branche-breed naar een hoger niveau."



Door het gebruik van de nieuwste technologieën is een voedselveilige verpakking gecreëerd van uitsluitend gerecycled materialen. Het plastic bakje is volledig van gerecycled PET gemaakt. De sleeve is van gerecycled FSC-papier en ook het display waarin de verpakkingen worden gepresenteerd bevat enkel gerecycled FSC-papier. Greenco streeft ernaar om in de toekomst alle Tommies snackgroenten te verpakken in 100% gerecyclede materialen.

Duurzame groei
Met de introductie van Tommies Mini Toppers onderschrijft Greenco haar expert rol op het gebied van zowel teelt als verpakken. De zoete minitomaatjes hebben een maximumgewicht van vier gram en een brix van minimaal negen. Ook de keuze voor de verpakking is bijzonder. Greenco CEO Robert Ketelarij is trots op het duurzame jasje van de Tommies Mini Toppers. "De keuze voor de duurzame verpakking sluit naadloos aan op onze ambitie om de toonaangevende speler te worden voor duurzaamheid in de tuinbouw. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onze leidraad voor duurzame groei. Hierbij blijven wij continu innoveren en samenwerken met partners van binnen en buiten onze branche om iedereen te laten genieten van gezonde snackgroenten. Door onze intensieve samenwerking met 4-PET Holding, Nedupack Thermoforming, Rutgers Printing & Packaging Solutions en Smurfit Kappa brengen wij een duurzame verpakking naar de supermarkt, die tegelijkertijd een luxe uitstraling heeft."

Geen nieuwe grondstoffen
"Voor het plastic bakje worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt. Van één PET-fles worden twee Tommies Mini Toppers bakjes gemaakt," vertelt Jean-Loup van de Wiele, algemeen directeur van 4-PET Holding en Jhon Bollen, algemeen directeur van Nedupack Thermoforming.

"Ook de banderol die om het bakje zit is duurzaam. De afgelopen jaren is er veel vooruitgang geboekt in de productie van gerecycled papier. Er is geen verschil meer in kwaliteit, prestatie en uiterlijk. Dat zie je ook bij de sleeve van Tommies Mini Toppers," weet Oscar Pepermans van Rutgers Printing & Packaging Solutions, specialist op het gebied van vouwkartonnen verpakkingen.

Voor meer informatie:
Greenco
www.greenco.nl
info@greenco.nl

Publicatiedatum: