Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische importeur

“Er zijn wel wat meloenen, maar niet te veel”

Tholen – "Het Spaanse meloenenseizoen is traag begonnen", vertelt een Belgische importeur van groente en fruit. "Er is niet overdreven veel productie van watermeloenen, Galia-, en Charentais-meloenen. Door het weer in Spanje zijn de grote aantallen later dan gebruikelijk." De eerste Spaanse meloenen komen Almeria, maar daar is het weer niet goed geweest dus hebben de grote aantallen vertraging opgelopen. 

"De prijzen van de meloenen zijn vrij goed. De Spaanse pitloze watermeloenen liggen rond de €1,20/€1,30 per kilo. Voor de mooie maten Galia-meloenen betaalt men ongeveer €7,50 per doos. 
De Marokkaanse watermeloenen met pit is een ander verhaal. Er is genoeg volume en de prijzen liggen rond de €0.70/€0.75 per kilo", aldus de importeur. "De Spaanse en Marokkaanse watermeloenen hebben elk een eigen doelgroep. De Marokkaanse meloenen worden vooral door Turkse en Marokkaanse klanten gekocht en de pitloze door de Nederlanders en Belgen."

Eind deze week zullen de eerste Piel de sapo-meloenen arriveren. "Naast de Piel de sapo-meloenen zullen er volgende week meer meloenen komen. De meloenen zijn wat verlaat maar uiteindelijk zal er wel voldoende aantallen komen", besluit de importeur.