Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Belgische importeur

“Er zijn wel wat meloenen, maar niet te veel”

Tholen – "Het Spaanse meloenenseizoen is traag begonnen", vertelt een Belgische importeur van groente en fruit. "Er is niet overdreven veel productie van watermeloenen, Galia-, en Charentais-meloenen. Door het weer in Spanje zijn de grote aantallen later dan gebruikelijk." De eerste Spaanse meloenen komen Almeria, maar daar is het weer niet goed geweest dus hebben de grote aantallen vertraging opgelopen. 

"De prijzen van de meloenen zijn vrij goed. De Spaanse pitloze watermeloenen liggen rond de €1,20/€1,30 per kilo. Voor de mooie maten Galia-meloenen betaalt men ongeveer €7,50 per doos. 
De Marokkaanse watermeloenen met pit is een ander verhaal. Er is genoeg volume en de prijzen liggen rond de €0.70/€0.75 per kilo", aldus de importeur. "De Spaanse en Marokkaanse watermeloenen hebben elk een eigen doelgroep. De Marokkaanse meloenen worden vooral door Turkse en Marokkaanse klanten gekocht en de pitloze door de Nederlanders en Belgen."

Eind deze week zullen de eerste Piel de sapo-meloenen arriveren. "Naast de Piel de sapo-meloenen zullen er volgende week meer meloenen komen. De meloenen zijn wat verlaat maar uiteindelijk zal er wel voldoende aantallen komen", besluit de importeur.


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018