Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groeiende vraag naar Italiaanse Marisol aardbeien

"Sinds een aantal jaar zijn we aanwezig op FreshPlaza en dat geeft ons de mogelijkheid om de kwaliteiten en mogelijkheden van deze aardbei te promoten," zeggen Mario en Marco Magnani van het Italiaanse Mia Sas dat uitsluitend Marisol aardbeien heeft.


Het management van Viveros California met de Magnani's van Mia Sas die een Marisol-kas bezoeken

"In de week van 9-15 april hebben we samen met het management van het Spaanse Viveros California, dat is gespecialiseerd in de aardbeienteelt, contact opgenomen met verschillende telers en marketingbedrijven in verschillende teeltgebieden. Overal ontvangen we waardering voor de Marisol aardbeien. We willen dit graag delen omdat het belangrijk is om meningen te geven zonder enige zelfreferentie", gaan de Magnani's door.
 


Landbouwer Natale Giampà en zijn medewerker Francesco Polito di Pizzo Calabro bevestigen dat Marisol uitstekende kwantitatieve en kwalitatieve productie levert met een goede waardering voor de markt.


Bij het bedrijf van Giampà

Gaetano Ferrara uit Policoro zegt het volgende over de Marisol aardbei: "Ik heb niet de mogelijkheid om ieder jaar van land te veranderen, en met deze aardbei kan ik hetzelfde perceel gebruiken, waarbij altijd uitstekende kwantitatieve en kwalitatieve resultaten worden behaald. De variëteit heeft me in de drie jaar dat ik het teel nog nooit teleurgesteld."


Gaetano Ferrara

Ook het bedrijf Fratelli Santarcangelo behaald zeer goede resultaten met de variëteit: "Het is een rustieke variëteit die niet met bemesting of andere behandelingen moet worden geforceerd. Hierdoor hebben we aan het begin van het seizoen al een voordeel vergeleken met anderen. De aardbeien zijn van zeer goede kwaliteit met een gemiddeld brixgehalte dat hoger is dan bij dan andere variëteiten en heeft een uitstekende smaak."Exporteur Antonio Ferrara, gevestigd in Metaponto, bevestigt dat er een toenemende interesse is voor Marisol. De kwaliteiten en houdbaarheid worden ook opgemerkt door groothandels en retailers en wordt er gestart met het creëren van een kwaliteitslijn. En dat is terecht, vindt Ferrara. Het export bedrijf Fratelli Ceccarelli verkoopt de aardbeien al een aantal jaar in Marisol merkdozen en krijgt uitstekende commerciële respons (foto hierboven).

Ook Patrizio Nero (foto rechts), directeur van Il Frutello, bevestigd de uitstekende kwaliteiten van de Marisol variëteit en is van mening dat de aardbei het verdient om met een kwaliteitslijn op de markt te worden gebracht.

De neven Croitoru van Aprilia di Latina, die hun productie op de lokale markt aan de man brengen, zeggen het volgende: "Marisol is een typisch product voor deze gebieden geworden. Het is een variëteit die goed is aangepast aan onze omgeving, dus gezien de groeiende vraag zullen we dit jaar mogelijk de oppervlakken vergroten."

"
Deze trend, die in alle Italiaanse gebieden gebruikelijk is, in combinatie met de reactie van de markten, zorgt ervoor dat in 2018 het totale Marisol-gebied in Italië zal toenemen", zeggen de Magnani's.

Contact:
Voor Calabrië
Francesco Polito
Tel.: 349 230 6754

Voor Metaponto
Leonardo Scarnato
Tel.: 337 246 707
Francesco Affuso
Tel.: 345 692 2515
Rocco Marzo:
Tel.: 338 722 6740

Voor Campanië
Ronca Gennaro:
Tel.: 335 832 5965

Voor Noord- en Midden Italië en de eilanden
Marco Magnani
Tel.: 335 825 0118
Email: marcomiasas@gmail.com
Mario Magnani
Tel.: 335 561 4410

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018