Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentijnse Sarmiento-meloenen binnenkort op Europese markt

Om nieuwe marktvensters te openen is het nodig dat Argentinië meloen uit Sarmiento exporteert. Op de binnenlandse markt is er namelijk ieder jaar sprake van een overschot, wat een daling van de prijzen veroorzaakt.



Argentina Sud Fruit SRL is daarom van plan te beginnen met de export naar Spanje en andere landen in Europa. Claudio Fili: "We laten ons adviseren door de ervaring van enkele Spaanse telers. Aangezien men daar pionier is in de meloensector, gaan onze eerste containers naar dit land. Wij hebben ervaring in de export van verse druiven en citrus, maar niet in de meloensector. We rekenen daarom op het advies van deze Spaanse telers, die ons helpen om van start te gaan met deze nieuwe fase in onze bedrijfsvoering".



Bovendien vereist de meloen zeer korte transporttijden, waardoor Europa en vooral Spanje perfecte bestemmingen zijn om mee te beginnen. Fili: "Ondanks dat het grootste deel van onze teelt bestemd is voor de nationale markt, zijn we van plan te beginnen met het exporteren van ongeveer 10 containers. Die hoeveelheid zullen we dan jaar op jaar geleidelijk laten toenemen. We willen niet overgaan tot grote export totdat we meer ervaring hebben in deze sector en de klanten ons beter kennen. Ook willen we de oogsten diversificeren zodat we kunnen beschikken over meloen op het moment dat het aanbod vanuit Brazilië terugloopt. Op die manier zullen we concurrerender zijn op internationaal niveau". 



In Sarmiento, gelegen in de provincie San Juan, worden zeer sappige meloensoorten geteeld dankzij de goede omstandigheden qua klimaat, grond en water in deze regio. De meloenen beschikken zelfs over een certificaat van geografische indicatie die garandeert dat de vruchten voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en vereiste parameters voor de teelt.



"We telen meloenen met een hoog watergehalte, om precies te zijn variëteiten als Sandew en Rocío de Miel. Laatstgenoemde lijkt op de Honeydew-meloen uit het Spaanse Valencia. Deze rassen zijn bestemd voor de binnenlandse markt, aangezien ze een nogal dunne schil hebben die mogelijk niet bestand is tegen een langere transporttijd. "Ons plan is om Piel de Sapo-, Galia- en Cantaloupe-meloenen te gaan telen. Naast het feit dat dit de meest geconsumeerde rassen op de afzetmarkten zijn verdragen ze ook zonder problemen de transittijd van 15 tot 18 dagen naar Europa", aldus Fili.


Meer informatie:
Claudio Fili
Argentina Sud Fruit SRL
Argentina
E: Sudfrut1@gmail.com
T: 549 264 5135251
Publicatiedatum: